Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Prednovoletno praznovanje v Društvu upokojencev Dragomer

Prvi dnevi novega leta so mimo in človek res spoznava, da je v zrelih letih vsako leto krajše in prej mine. V društvu tudi ugotavljamo, da se dogodki tako hitro izmenjujejo, da včasih preprosto ni časa za temeljite analize, podoživljanje lepih trenutkov ali rojevanje novih, svežih idej in aktivnosti. Predvsem ob koncu leta je vsega in za vse kar hitro preveč.
Prednovoletno srečanje članov društva pa je vselej nekaj posebnega, enkratnega in nepozabnega. Še zadnjič v letu se druži v enem prostoru kar tretjina članov, pokramlja, zapleše, izmenja izkušnje in zanimivosti iz tekočega leta ter izrazi želje za leto, ki prihaja.
V upravnem odboru društva pa se potrudimo, da srečanje polepšamo s kakšnim presenečenjem, obiskom, dobro glasbo in še s čim.
Tudi decembra lani je bilo zares lepo. Za čustveno razpoloženje so poskrbeli otroci iz Vrtca v Dragomerju pod vodstvom zborovodkinje Klare in ob sodelovanju Dragice in Lee, ki je zborček spremljala z igranjem na kitaro. Otroci so raznežili občinstvo v dvorani in navdušili s prisrčnimi pesmicami ter gibanjem. Starejšim v dvorani se je pridružilo veliko staršev nastopajočih otrok, ki bodo nekoč tudi kandidati za naše društvo. Res je bil nastop otrok lep in je prisotnim pričaral nasmeške na obraze. Lahko bi rekli, da gre za krasen primer in zgled medgeneracijskega sodelovanja. Hvala vodstvu vrtca, da so se odzvali vabilu za sodelovanje.
Med gosti je bil tudi župan Miran Stanovnik, ki je vsem zaželel lepe praznike in mirno, zadovoljno ter uspešno leto 2024.
Za dobro glasbo je poskrbela Nada in mnogi so na plesišču pokazali svoje plesno znanje ter navdušenje in se pevki pridružili pri prepevanju uspešnic. Vselej je izvrstna, zabavna in pripravljena prisluhniti našim željam.
Presenečenje je za vse udeležence pripravila tudi naša članica Cvetka. Vsakemu je izdelala božično figurico in jo lično zavila kot priložnostno darilce. Iz društva smo malo primaknili za material, vse ostalo je opravila sama. Zares pohvalno in občudovanja vredno.
Hrano so pripravili v La Palli, s čimer je društvo izkazalo pripravljenost za dobro sodelovanje z gostincem v domači občini.
Poskrbeli smo za priložnostno okrasitev prostora, za potico, kot se spodobi v prednovoletnem času in še za dobro kapljico. Člani upravnega odbora društva so še enkrat potrdili, da s skupnimi močmi nič ni nemogoče.
V naslednjih dneh po srečanju smo člani odbora skupaj s prostovoljkami obiskali vse člane, starejše od petinsedemdeset let, in jih obdarili s priložnostnim darilom in čestitko. Preko 150 članov sodi v to skupino in taki obiski predstavljajo veliko dela, ki pa ga vselej z veseljem opravimo.
Obiskali smo tudi člane društva, ki bivajo v domovih za starejše.
Zdaj je čas za nove aktivnosti, ki jih bomo predstavili na občnem zboru društva. Vse člane pa naprošamo, da čimprej poravnajo članarino za tekoče leto. Brez teh sredstev bi težko opravljali kakršno koli delo. To lahko storite vsak torek v januarju in februarju od 9. do 12. ure v prostorih društva.
Naj vam v imenu upravnega odbora društva še enkrat zaželim vse dobro v tem letu in vas prijazno povabim, da se vključite v aktivnosti, ki jih pripravljamo. Namenjene so vam in le z vašo udeležbo smo lahko uspešni. Dobrodošle so seveda tudi pobude in predlogi za karkoli novega.

Dragica Krašovec




Oglejte si tudi