Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
11°C
JUTRI
17°C
12°C
Oceni objavo

Občni zbor DUDL-a

Prvega marca smo se člani društva upokojencev Dragomer–Lukovica zbrali na občnem zboru v Gasilskem domu v Dragomerju. Na njem smo prevetrili delo v letu 2023 in začrtali program ter smernice dela za v bodoče. Ker se nas je zbralo 76 od skupaj 242 članov društva, smo morali zapolniti čas do sklepčnosti s priložnostnim programom. Odločili smo se, da prisotnim podrobneje predstavimo knjižico z naslovom Kje so tisti časi?, v kateri je podrobno predstavljeno 25-letno delovanje Mešanega pevskega zbora Dragomer in predvajali nekaj glasbenih posnetkov iz tistega časa.

Sledilo je poročilo o delu društva, kjer smo podrobneje predstavili programe, ki smo jih izvedli v preteklem letu. O vsakem pomembnejšem dogodku smo sicer sproti obveščali članstvo tudi z objavami v Našem časopisu, a strnjeno poročilo dokazuje, da je bilo opravljenega veliko dela in so tudi rezultati vidni.

Na dogodkih beležimo večje število prisotnih, dvignila se je usposobljenost naših članov za delo na računalniku, uporabo pametnega telefona. Povečalo se je vedenje o pripravi hrane, gibanju, telovadnih vajah in  drugih oblikah preventivnega ravnanja, ki zmanjšuje možnost za nastanek različnih bolezni in poškodb.

 Z udeležbo na številnih izletih z vlakom in avtobusom, kar omogočajo brezplačne vozovnice, smo razširili poznavanje različnih krajev širne domovine, obnovili spomine na že znane zgodovinske dogodke in spoznavali tradicije posameznih mest, predvsem pa povečali možnost za druženje, socializacijo in kreativno aktivnost članstva.

S sodelovanjem in  uspešno prijavo na razpisih za dodelitev finančnih sredstev v občini in v širši družbeni skupnosti  smo lahko razširili programe delovanja na različna področja. Poleg  obogatitve lastnega vedenja smo pripomogli k evidentiranju in zapisu v okviru občine (tak je bil primer raziskave, obeleženja in zapisa vodnih virov v Dragomerju).

Dogodki, ki se izvajajo po programu vsako leto zapored: obiski starejših, prednovoletno srečanje, pikniki, izleti in delavnice so bili uspešno izvedeni. Na novo smo obeležili praznovanje materinskega tedna, prevzeli smo organizacijo prireditev v okviru Tedna vseživljenjskega učenja, redno dvakrat mesečno so potekali pohodi po različnih poteh v okviru občine in izven nje, telovadke so napolnile skupino, ki tedensko vadi v telovadnici, povezali smo se z vzgojiteljicami in otroki v vrtcu ter skupaj  uspešno izvedli nekaj dogodkov, obiskovali smo starejše v domovih za upokojence. Vključeni smo v projekta Podaj roko v okviru občine in Starejši za starejše v okviru ZDUS (Zveza društev upokojencev Slovenije), aktivne so prostovoljke, uspešno delujeta dve skupini Hodi ob meni in Skupina za kakovostno staranje, vključili smo se v izvajanje E-oskrbe - akcije Telekoma in ZDUS, ki starejšim, ki živijo sami in imajo različne zdravstvene težave, omogoča hitro ukrepanje in nudenje pomoči.

Na novo smo postavili spletno stran, gotovo pa je bilo opravljenih še kar nekaj aktivnosti, ki so pripomogle k izvedbi navedenega. Program za leto 2024 je v grobem pripravljen v zgibanki, ki je še vedno na voljo v pisarni društva. Dopolnjeval se bo sproti, skladno s finančnimi možnostmi. Za izvedbo vseh aktivnosti so poleg članov upravnega odbora zaslužni številni posamezniki, ki nesebično vskočijo takrat, ko jih potrebujemo. Njim smo se na zboru posebej zahvalili. (To so Marija, Ivica, Cvetka, Štefan, Jože, Iva, vse gospodinje, ki so pridno pekle pecivo, dragomerški gasilci, ki nam omogočajo prireditve v njihovih prostorih;  seveda najbrž še kdo, ki ga nismo posebej navedli, a nam je bil v oporo in pomoč pri delu.)

Vse, ki razpolagate z elektronskimi naslovi, ponovno naprošamo, da nam jih posredujete (dudragomer@gmail.com), vkolikor tega še niste storili. Tako boste pravočasno obveščeni o vseh dogodkih, ki jih pripravlja društvo.

Dragica Krašovec

 

 

Oglejte si tudi