Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
7°C
JUTRI
27°C
8°C
Oceni objavo

Krompirjev piknik

23. septembra smo se člani DU Log v sončnem vremenu zbrali pred domom PGD Log in pripravili že šesti tradicionalni piknik ljubiteljev praženega krompirja kot glavne jedi.
Udeležilo se ga je približno 80 članov in povabljenih gostov. Pripeljali smo se s 30 avti, kar kaže na to, da se radi spominjamo časov, ko je bil praženi krompir res glavna jed. Surovino za glavno jed je skuhano doniral tandem Dani in Marko Remškar, nakar so krompir prevzele naše pridne članice in ga s čebulo, ocvirki ter preostalimi dodatki spremenile v okusno kosilo. Moški del članstva pa se je potrudil pri čevapčičih, pijači in drugih prilogah. Praženi krompir je bil na voljo brezplačno, čevapčiči in pijača pa po »upokojenskih« cenah. Zobali smo tudi grozdje in piškote.

Vabilu se je odzval tudi g. župan Mladen Sumina, ki druženje izkoristil za zahvalo zadnjim trem predsednikom DU Log za uspešno sodelovanje društva z občino. Druženje je popestrila Henrika Gutnik z igranjem na harmoniko, člani in članice pa so ob njeni spremljavi zapeli.

 

Jože Štemberger

Fotografije: Zlatko Verbič

Oglejte si tudi