Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Spoštovane občanke, spoštovani občani!

Ponovno, za nekatere občutke celo prehitro smo se znašli v zaključku enoletnega ciklusa, ki nas vedno nekako zaznamuje. Vlečemo vzporednice s preteklim obdobjem, analiziramo vse po vrsti in nemalokrat se vedemo tako, kot da bo 1. januarja konec sveta ali pa vsaj hudo pomanjkanje hrane in si zato želimo ustvariti velike zaloge in rešiti vse probleme, če se da celo na zalogo. Vedno isti vzorec, čeprav vemo, da temu ni tako. Je pa še kako res, da tako vedenje povzroča stanje stresa za posameznike in okolico, najbolj škodljivo pa tak vzgled vpliva na naše otroke, ki nas opazujejo in posnemajo. Posledično tudi oni pričakujejo vedno več od dobrih mož, ki nas decembra obiščejo, in so lahko zaradi prevelikih pričakovanj tudi razočarani.

Mesec december naj bo ob tem, ko na hitro opravimo osebno inventuro, mesec veselja in medsebojnih vzpodbud za prihodnost, ki se nezadržno in zelo hitro bliža. Stopimo nekaj korakov nazaj, da si zadeve še enkrat ogledamo z druge perspektive in se prepričamo, da imamo mnogo vzrokov za radost in veselje in to nesebično delimo z okolico. Teh nekaj korakov vzvratno pa lahko izkoristimo za zalet za smel začetek in dobro nadaljevanje prihodnjega leta.

Ko se ozrem v bližnjo preteklost in sem postavljen pred izziv, da na kratko izpostavim naš največji dosežek v sedanjem mandatu, bi človek v prvem trenutku pomislil na projekte, ki so v tesni povezavi z materialnimi sredstvi. Z leti skupnega dozorevanja sem prišel do nekaj zelo pomembnih spoznanj in iz izkušenj zato lahko z gotovostjo trdim, da so na prvem mestu medčloveški odnosi. Tako si za glavni dosežek v zadnjem času štejem to, da nam je uspelo ustvariti tako ekipo, ki s svojo strokovnostjo in pripadnostjo premika meje nemogočega, predvsem pa veseli dejstvo, da z veseljem prihajamo na svoja delovna mesta, kjer je na vsakem koraku prisotna volja po ekipnem delu. Tudi zato smo v okolju, kjer delujemo, prepoznani kot zelo konkurenčna ekipa.

Ob tej priložnosti in v obdobju velikih izzivov se iskreno zahvaljujem vsem, ki s svojo neizmerno voljo, strokovnostjo in optimizmom delujete na področju prostovoljstva in s svojo vdanostjo in vero v svoje delo tkete neuničljive medsebojne vezi v našem lepem in mirnem okolju. Vaše delo že rojeva sadove in tudi zato se vaše vrste krepijo.

Ker je pred nami obdobje praznovanj, vam želim, da z domoljubno iskrenostjo obeležite dan samostojnosti in suverenosti, v mirnem vzdušju vaših družin doživite božični večer in v popolni sproščenosti zdrsnete v novo leto, da se bomo jeseni spet skupaj veselili rezultatov naših skupnih prizadevanj. 

Ostanite zdravi in veseli.

 

Miran Stanovnik, vaš župan

 

 

 

Oglejte si tudi