Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Spoštovane občanke in spoštovani občani

Tokrat pa le ne bo šlo brez omembe rojstnodnevnih dogodkov in prireditev, ki se odvijajo v teh dneh in tednih. Počasi se bližamo polnoletnosti naše prijazne lokalne skupnosti. Ko se le nekoliko ozremo v preteklost, ne moremo mimo tega, kar so za nas storili naši predhodniki, ki so vložili ves trud, energijo in svoje znanje za pravo stvar. Sama dejstva zase govorijo, da je bila in je to res prava stvar. Prav taka praznovanja ponudijo priložnost, da se našim predhodnikom zahvalimo in vedno znova poklonimo njihovi odločnosti.

Od ustanovitve lastne občine ves čas rastemo in v tem delu gre zahvala vsakemu posamezniku in vsem, ki tvorimo lokalno skupnost, ki nam jo marsikdo zavida. Veliko lepega je očem tudi skrito in  pravo energijo samo občutimo in ravno v tem vidim vzrok, da smo kot skupnost napredovali tudi v času pandemije Covid.

Neskromno in hvaležen vsem, ugotavljam, da se iskrena pripravljenost delati dobro, čuti skoraj na vsakem koraku in prav to je naš izjemno velik potencial, ki ga prepoznavajo partnerji naše občine tudi v tujini, saj smo zelo priljubljeni, kot zanesljivi subjekt tudi v vrsti mednarodnih projektov, kamor se vedno pogosteje vključujemo.

Seveda napredka ne moremo pričakovati brez strokovnega vodenja in usmeritev, zato izkoriščam priložnost, da se zahvalim zdajšnjim in bivšim svetnicam in svetnikom občinskega sveta naše občine, ki ste prepoznali smisel tudi v kadrovskih izboljšavah in aktivno podprli ta prizadevanja, ki prinašajo rezultate ter koristijo nam vsem.

Ko obeležujemo dan naše občine, ne smemo pozabiti, da letos obeležujemo tudi pol stoletja od ustanovitve in organiziranja Našega časopisa in verjetno ni naključje, da sta bila glavna gonilna sila po strokovni in vsebinski plati za prvih štirinajst številk prav zakonca Katja in Doro Hvalica doma z Loga pri Brezovici.

Ob tej priložnosti želim, da praznik občine praznujete sproščeno, se udeležite kakšnega od dogodkov in ob tem pomislite kaj lahko kot posameznik ali družina  prispevate, da nam bo še lepše.

Ob teh vrsticah je premalo prostora, da bi se za prehojeno pot zahvalil vsakemu posebej, zato iskrena hvala vsem, saj smo skupaj močnejši in zmoremo tudi nemogoče.

Želim vam vse lepo.

 

Miran Stanovnik, vaš župan

Oglejte si tudi