Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Predstavitev kandidatov za župana 3

V uredništvu smo kandidatom, ki se bodo na letošnjih volitvah potegovali za mesto župana Občine Log – Dragomer zastavili šest vprašanj. Vsak teden bomo na portalu Moja občina objavili odgovore na dve vprašanji . Upamo, da vam bodo odgovori vsaj deloma olajšali odločitev komu nameniti vaš glas.

Potrebnih in želenih projektov je veliko več kot je denarja v občinskem proračunu. Kako do denarja, ki bo omogočil izpeljavo vseh zastavljenih projektov?

Slavko Armič: Ponovno poudarjam potrebo po analizi. Upam pa, da nas vse skupaj ne bo bolela glava, ko bodo rezultati analize na mizi. Glede sredstev pa naslednje: osebno lahko dokažem gospodarnost in poštenost. Zagotovim pa lahko tudi, da bomo bistveno več naredili (in manj obljubljali) na ravni pridobivanja evropskih sredstev

Boštjan Rigler: Z denarjem, ki je na voljo je potrebno gospodarno upravljati. Namenjen mora biti projektom, ki so za razvoj naše občine nujno potrebni. Izkoristiti bo potrebno vse možnosti pridobivanja sredstev iz EU in drugih skladov. Za projekte, ki so ključni za razvoj naše občine, se bomo tudi zadolžili, vendar v mejah, ki ne bodo ogrozili poslovanja občine v naslednjih letih.

Ivan Klenovšek: Izdelavo projektne dokumentacije posameznih investicij bomo financirali iz proračuna, izvedbo pa s pomočjo EU in državnih sredstev. V kolikor se bo izkazalo, da EU in državna sredstva ne zadoščajo za pokritje izvedbe nujnih projektov (čistilna naprava s kanalizacijskim omrežjem), bo potrebno poleg lastnih proračunskih sredstev premišljeno najeti posojilo pod ugodnimi pogoji in ga v naslednjih letih poplačati iz investicijskih sredstev občinskega proračuna.

Miran Stanovnik: Kot moderna občina bomo delovali v skladu z dobronamernimi nacionalnimi in EU usmeritvami, zato na prihodkovni strani upravičeno računam na sofinanciranje lokalnih projektov z javnimi sredstvi na nacionalni in EU ravni, dodatne prihodke in sočasne prihranke na stroškovni strani pa prepoznavam tudi v tesnem povezovanju občin na območju Ljubljanskega barja.

 

Boste v primeru izvolitve delo opravljali v funkciji  profesionalnega ali neprofesionalnega župana?

Slavko Armič: Kandidaturo sem sprejel, ne glede na to, da bo doma bistveno manj časa za delo, posel, družino. Zavestno grem v to, da bom osebno lahko veliko izgubil. Cilj pa je, da bom lahko po preteku mandata pokazal, da znam in vem, kako delati predvsem v dobro drugih. Odločil sem se za neprofesionalno opravljanje funkcije.

Boštjan Rigler: Glede na velikost občine in število prebivalcev nameravam delo, tako kot dosedanji župan, opravljal nepoklicno.

Ivan Klenovšek: Delo bom opravljal kot profesionalni župan, ker le-tega ni mogoče opravljati kakovostno in učinkovito v nobeni drugi obliki.

Miran Stanovnik: Vsako svoje delo opravljam strokovno, odgovorno, pošteno, preudarno in vztrajno, kar z drugimi besedami pomeni profesionalno, zato pride pri meni v poštev le poklicna županska funkcija.

Oglejte si tudi