Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Log - Dragomer
JUTRI
22°C
12°C
PET.
21°C
11°C
Oceni objavo

Predstavitev kandidatov za župana 2

V uredništvu smo kandidatom, ki se bodo na letošnjih volitvah potegovali za mesto župana Občine Log – Dragomer zastavili šest vprašanj. Vsak teden bomo na portalu Moja občina objavili odgovore na dve vprašanji . Upamo, da vam bodo odgovori vsaj deloma olajšali odločitev komu nameniti vaš glas.

Po na občinskem svetu potrjenem DIIP-u naj bi v zdravstveni center ob šoli umestili ambulante, lekarno in prostor za dnevno varstvo starejših občanov. Ali podpirate takšno rešitev? Po kakšni poti do uresničitve tega projekta, z javno -  zasebnim partnerstvom ali v lastni režiji (kako v tem primeru zagotoviti denar za financiranje projekta)?

Slavko Armič: Ambulanto bi lahko že imeli v dializnem centru. Potrebno se je znati pogovarjati in dogovoriti. Naš cilj in perspektiva občine Log - Dragomer je zagotoviti čim več storitev v domačem kraju. To je vsekakor pomembno za vse občanke in občane, toda pod kakšnimi pogoji?
Absolutno je treba preprečiti projekte, kot je recimo tisti s športnim centrom Toscana v Dragomeru.

Boštjan Rigler: Izboljšanje zdravstvene oskrbe, dnevna oskrba starejših občanov in izboljšanje nivoja oskrbe občanov so ključne točke mojega programa. Predno se občina odloča za nove investicije s svojimi sredstvi oz. s pomočjo javno-zasebnega partnerstva, je potrebno najprej preveriti kapacitete, ki v občini že obstajajo. Smatram, da je možno s pametnim načrtovanjem vse omenjene dejavnosti umestiti v objekte, s katerimi občina razpolaga in jih lahko uredi veliko bolj racionalno. Kar pa se tiče lekarne – pogoj za podelitev koncesije mora biti vzpostavitev lekarne na stroške koncesionarja.

Ivan Klenovšek: Izgradnjo zdravstvenega centra z lekarno in dnevnim varstvom starejših občanov podpiram. Najprej bomo preučili možnost financiranja v lastni režiji  s pomočjo sredstev EU. Če to ne bi bilo mogoče, bomo iskali zasebnega partnerja, pri čemer bo potrebno interese občine vključiti v ustrezne pogodbe, podpisane pred začetkom izvajanja projekta.

Miran Stanovnik: Takšno rešitev v osnovi podpiram, ker občani potrebujemo tovrstne storitve. Osebno se zavzemam za modernejši koncept, ki zajema vse omenjeno in zraven še medgeneracijsko druženje, ki ga Evropa izredno podpira. Temu prijazno se oblikuje tudi naša zakonodaja, ki bo nared predvidoma že naslednje leto.

Uresničitev projekta je realna in prednostno izvedljiva s pošteno zastavljenim in preudarno izpeljanim javno-zasebnim partnerstvom.

 

Kaj boste naredili za mlade?

Slavko Armič: Zadeve se slišijo oz. berejo zelo preprosto, vendar dejansko so: ustanovili bomo mladinski parlament in s tem zagotovili prenos informacij in potreb v občinski svet. Vsi starši vemo, da je najslabše mlade prepustiti računalnikom in ulici.

Boštjan Rigler:. Praktično vsi projekti, ki jih občina izvaja so na nek način namenjeni mladim. Naše okolje je potrebno razvijati na način, da bo mladim ponujal konkurenčno prednost pred sosednjimi območji in Ljubljano in bodo zato svojo prihodnost načrtovali v domači občini. Največ kar lahko občina stori za mlade je, da jim zagotavlja varno in zdravo okolje za odraščanje ter odlične pogoje na področju predšolskega in osnovnošolskega izobraževanja.

Ivan Klenovšek: Vprašal bom mlade kaj želijo in njihove želje uvrstil v prioritetni program. Že sedaj pa po mojem mnenju potrebujejo več pozornosti in pomoči na področju poklicnega usposabljanja v smislu možnosti zaposlovanja, prostore za druženje in različne aktivnosti ter dograditev oz. ureditev športnih površin, predvsem v Dragomeru.

Miran Stanovnik: Predšolski in šolski otroci: uredili jim bomo varne poti v vrtce in šolo z vseh smeri občine (Lukovica, Dragomer in Log), spodbujali bomo hojo v šolo ter gibanje v naravi in na prostem, promovirali in podpirali bomo njihovo izražanje na področju umetnosti, kulture, tehnike in športa, ohranili bomo dostopnost in izboljšali kakovost storitev na področjih vzgoje in izobraževanja ter zgradili nov vrtec na Logu

Študenti: prepustil jim bom demokratično pobudo pri oblikovanju ciljev in prioritetnih organizacijskih, programskih in infrastrukturnih projektov (npr. organizacija prireditev, ureditev prostorov za druženje, trim steza, telovadišče na prostem), saj sami najbolje vedo, kaj potrebujejo, pri izvedbi jim bom pomagal z usmeritvami in finančno podporo tistih projektov, ki zadovoljujejo njihove potrebe in so družbeno koristni, ekonomsko upravičeni in finančno vzdržni.

 

Oglejte si tudi