Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Svetniki imenovali delovna telesa

Log, 18. januar 2023 – Občinski svet Občine Log - Dragomer je v novi sestavi zasedal že drugič, svetniki so se sestali tudi na prvi izredni seji. Tokrat je bilo na dnevnem redu osem točk. Novi občinski svet je dvignil zelene kartone za sestavo stalnih delovnih teles, nadzorni odbor pa bodo imenovali na dopisni seji, ko bo lista popolna. Svetniki pa so na mize med drugim dobili še program dela za leto 2023.
Občinski svet je na svoji drugi redni seji v tem mandatu imenoval člane in članice stalnih delovnih teles in nadzornega odbora občine. Statutarno-pravno komisijo bo vodil Viljem Kosednar, člani komisije pa so postali Darinka Kociper, Jelka Pontelli, Roman Remškar in Blaž Rupnik. Odbor za negospodarstvo in javne službe družbenih dejavnosti bo žensko obarvan, predsedovala mu bo Jelka Pontelli, sestavljale pa ga bodo še Katarina Davidović, Sanja Dolinar, Tina Rebernik Kovač in Bojana Vogrinec. Predsednica Odbora za prostorsko planiranje in gospodarjenje z nepremičninami je postala Marina Kokalj, člani odbora pa so Branimira Brecelj, Andrej Miklić, Gregor Stanišič in Helena Žavbi. Na čelu Odbora za gospodarstvo, varstvo okolja in gospodarske javne službe bo Andrej Jerman Blažič, člani tega delovnega telesa pa bodo še Domen Cukjati, Severin Maffi, Tomaž Požar in Ivanka Urbanc. Občina zaenkrat ostaja brez nadzornega odbora, saj Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ni prejela popolne liste. Stranke in liste so ponovno pozvali k predlogom dodatnih kandidatov, nadzorni odbor pa naj bi bil potrjen na dopisni seji, ki naj bi potekala konec januarja.

Svetniki so imenovali tudi predstavnika Občinskega sveta Občine Log - Dragomer v Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, to mesto bo zasedel Marko Vengust, Poleg njega bodo v Svetu še Jasmina Urbas, predstavnica Policijske postaje Vrhnika, Matevž Snoj, predstavnik Komunalnega podjetja Vrhnika, Nina Ciuha Cerkovnik, predstavnica javnega zavoda Osnovna šola Log - Dragomer, David Sepe, predstavnik Medobčinskega inšpektorata ter Alojzij Kavčnik, predstavnik Združenja šoferjev in avtomehanikov, ki ima stalno prebivališče na območju Občine Log - Dragomer.

Občinski svet se bo ve letu 2023 sestal še predvidoma na štirih rednih sejah. Naslednja naj bi potekala 15. marca, nato pa še 14. junija, 11. oktobra in 13. decembra. Nova sestava se je seznanila še z uresničevanjem projekta kanalizacije in čistilne naprave, svetniki pa so prvič v novem mandatu zastavili vprašanja in podali pobude.


Po redni še izredna seja

Tokratna izredna seja ni bila obsežna. Svetniki so obravnavali zgolj eno točko in sicer je bilo na dnevnem redu imenovanje začasnega direktorja javnega podjetja Komunalno podjetje Vrhnika. V gradivu, ki so ga prejeli, so se svetniki seznanili z zaključki sodnih postopkov ter za začasnega direktorja Javnega podjetja Komunalno podjetje Vrhnika d. o. o za dobo največ enega leta soglasno imenovali Gregorja Klemenčiča. Na seji so razpravljali predvsem v preteklem dogajanju v vrhniški komunali, se dotaknili sodb ter družbene pogodbe in Odloka.



V. L.


Foto: V. L.


Oglejte si tudi