Logo MojaObčina.si

Log - Dragomer

DANES
2°C
-3°C
JUTRI
2°C
-6°C
3628

Spremembe na vrhu občinske uprave

Z novim letom bo prišlo do spremembe na vrhu občinske uprave občine Log - Dragomer. Mesto direktorja zapušča Igor Rojec, ki je odigral izredno pomembno vlogo pri uresničevanju zastavljenih ciljev aktualne občinske uprave.

"Pred tremi leti smo si na občini postavili jasne cilje, kaj želimo narediti, in s tem namenom sestavili ekipo, ki jo je vodil prodoren in izredno metodičen direktor. Že na začetku našega poslovnega sodelovanja smo sklenili dogovor, da ko dosežemo cilje, obrnemo nov list našega skupnega sodelovanja z Igorjem," je povedal župan Miran Stanovnik, ki je poudaril tudi glavna področja poslovnega načrta: izboljšanje učinkovitosti dela celotne občinske uprave in prilagajanje novim zahtevam, uravnoteženje stroškov uprave in finančna optimizacija ter nenazadnje učinkovito črpanje javnih finančnih sredstev. Igor Rojec je pustil velik pečat v zadnjih letih, saj je dosegel, da se je v Dragomer vrnila trgovina. Njegova velika zasluga je, da danes v Dragomerju obratuje lekarna in je občankam in občanom na voljo splošni zdravnik, kar je rezultat tesnega sodelovanja z zdravstvenim domom Vrhnika, ki ga je občina Log - Dragomer pomagala ustanoviti. Več kot desetletje trajajoča želja se je prav s tem uresničila. Ob umikanju Pošte Slovenije iz podobnih krajev in zapiranju poslovalnic pa mu je uspelo njene storitve zadržati v naši občini in celo podaljšati čas delovanja.

 

Peter Kavčič

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.

Mitja Pleško 21. 01. 2018

Vprašanja na katera krajani ne dobimo odgovorov Ob branju prispevka: Z novim letom bo prišlo do spremembe na vrhu občinske uprave občine Log - Dragomer. Mesto direktorja zapušča Igor Rojec, ki je odigral izredno pomembno vlogo pri uresničevanju zastavljenih ciljev aktualne občinske uprave, se mi poraja kar nekaj vprašanj, na katera bi želel dobiti konkretne odgovore: V prispevku je navedeno, da je g. Rojec zaslužen za odprtje lekarne, trgovine, ambulante splošnega zdravnika in pošte. Zato me zanima, kaj je res in kaj ne, saj se na vseh javnih nastopih župan Miran Stanovnik hvali, da je on osebno zaslužen za prej naštete pridobitve v občini. Ali pa gre spet za zavajanje javnosti s strani župana, tako kot v primeru kršitve integritete župana? Za celovito obveščenost bi bilo pošteno občane obvestiti, kaj je vzrok za odhod direktorja občinske uprave tik pred volitvami, tudi glede na dejstvo, da med krajani kroži kar nekaj govoric, ki naj jih naštejem: 1 Ali je res, da želi župan, da sam ne bi bil nič kriv, na direktorja občinske uprave g. Rojca prevaliti vso krivdo za povzročitev nepotrebnih stroškov v zvezi z izpodbijanjem arbitraže zaradi kršitve pravnega reda itd.? 2 Ali je res, da župan želi, da delovno mesto direktorja občinske uprave zasede ga. Larisa Istenič? Če je to res, me zanima, kakšni so vaši argumenti za tako odločitev. 3. Ali je res , da se razpisuje delovno mesto, ki ga je do sedaj zasedala ga. Jolanda Fon, ki pa je bila že dalj časa odsotna in domnevno v »suspenzu»? Zakaj sedaj ali je to povezano s prejšnjo točko? 4. Župan se je na zadnjem zboru občanov hvalil, da je on osebno zaslužen za pridobitev 9 milijonov evropskih sredstev za izgradnjo kanalizacije in da gre naslednji dan podpisat pogodbo. Še do danes krajani ne vemo, če je to res. Ali je pogodbo res podpisal župan ali kdo drug.? Kaj je razlog, da sredstva še niso nakazana na občinski račun? Zakaj župan o vsem tem

Mitja Pleško 21. 01. 2018

nadaljevanje Zakaj župan o vsem tem molči in tega ne pojasni tudi v medijih, v katerih tako rad nastopa? Občani bi bili veseli, če bi razpolagali z relevantnimi podatki v zvezi z kanalizacijo. 5. Da pa bodo občani vedeli, kakšnega župana imamo, vas moram obvestiti tudi o tem, da me je za zastavljanje takih vprašanj že dvakrat kaznoval s po 500 evri, kar je v skladu z njegovim rekom, »da bodo vsi krajani, ki bodo opozarjali na nepravilnosti v občini ……………..

Digitalni marketing v Slovenij