Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Dela na Dragomerški cesti tik pred zaključkom

Delavci Komunalnega podjetja Vrhnika so septembra na delu Dragomerške ceste položili asfalt in tako skoraj zaključili prenovo. Manjkajo le še signalizacija in talne oznake, kakšne bodo te, pa bodo odločili na občini.

Obnovljeni del Dragomerške ceste je širši, opremljen s pločniki, na novo pa je položen tudi asfalt. Komunalno podjetje Vrhnika, Energetika Ljubljana in Elektro Ljubljana so namreč na začetku poletja začeli popolno obnovo dela Dragomerške ceste. Vanjo so položili plinovodne cevi, zamenjali dotrajano vodovodno omrežje, vzpostavili ločen fekalni in meteorni sistem, posodobili javno razsvetljavo ter zamenjali visokonapetostni električni kabel. Obnova je sicer potekala nekoliko dlje, kot je bilo predvideno. Zakaj, nam je pojasnil Jože Turk, predstavnik izvajalca, Komunalnega podjetja Vrhnika: "Malo se je zavleklo zaradi dodatnih del. Najprej se je gradnja razširila na cesto na Laze, ker smo jo potrebovali zaradi povezave. To se na začetku ni uskladilo, zato je projektant moral nekatere stvari popraviti." Dodal je, da se je gradnja nekoliko zamaknila tudi zaradi obojestranske gradnje robnikov, česar sprva niso predvideli: "Robniki so na obeh straneh, cesta je zaključena praktično na posestnih mejah. Robnikov je precej, namerili smo jih okoli 500 metrov." Povedal je tudi, da so v cesto vgradili okoli 200 metrov vodovodnih cevi, okoli 250 metrov fekalnih in meteornih vodov ter okoli pol kilometra javne razsvetljave, ki so jo napeljali tudi na Laze ter na del Dragomerške ceste, ki sicer ni bil vključen v popolno obnovo. Tam so položili le plinovodne cevi in novo javno razsvetljavo. 

Na Dragomerški cesti bo komunalno podjetje še zarisalo talne oznake in postavilo table. Ta dela bodo izvedli nekoliko pozneje, saj občina zaradi razširitve ceste proučuje predlog okoliških stanovalcev, da bi na tem območju poleg obstoječe omejitve hitrosti na 30 km/h postavili talne ovire.

Kot smo poročali v prejšnji številki Našega časopisa, je razširitev Dragomerške ceste med poletjem sprožila kar burno polemiko, a se je ta že polegla. "Nazadnje je bil sklenjen kompromis; nekako so se stvari pomirile in zadeva se bo zaključila tako, da bo v obojestransko korist," je pojasnil Turk.

 

V. E.

Foto: V. E.

Oglejte si tudi