Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Sejo razširili z dodatno točko

Log - Dragomer, 18. februar – Občinski svet Občine Log - Dragomer se je sestal na svoji enajsti redni seji. Dnevni red, na katerem je bilo sprva devet točk, so razširili še z dodatno in ravno pri slednji so se najbolj kresala mnenja svetnikov.


Prva seja v letošnjem letu je bila, tako kot preteklih nekaj sej, izvedena ob doslednem upoštevanju navodil NIJZ. Občinski svet se je na seji seznanil s pobudo za pripravo OPPN za stanovanjsko sosesko Log 2. Gre za območje, ki je bilo v lasti Občine in je bilo prodano preko javnega zbiranja ponudb. Na načrtovanem območju naj bi  zgradili sedem dvojčkov. Svetniki so na seji soglasno podprli predlog pravilnika o sofinanciranju izobraževanja odraslih v Občini Log - Dragomer, ki bo osnova za financiranje programov in projektov s področja izobraževanja odraslih. Zelene kartone so dvignili tudi za spremembe in dopolnitve pravilnika o upravljanju s poslovnimi prostori v lasti Občine Log - Dragomer. Še pred tem so spremembe obravnavala delovna telesa in odbori, ki so podali svoje pripombe, ki jih bo pripravljavec upošteval pri pripravi besedila za drugo obravnavo. To naj bi svetniki nato obravnavali in dokončno sprejeli na eni izmed prihodnjih sej. Svetniki so potrdili še sklep o mnenju Občine Log - Dragomer k osnutkom pokrajinske zakonodaje, ki ga je pripravila Strokovna skupina Državnega sveta Republike Slovenije za pripravo pokrajinske zakonodaje. Strinjali so se z ukinitvijo statusa javnega dobra v lasti občine na parcelni številki 2023/15 k.o. Log ter se seznanili še z aktivnostmi pri projektu gradnje kanalizacije in čistilne naprave ter projektom Podaj roko.

Sprva je bilo na dnevnem redu devet točk,  na predlog svetniške skupine SDS pa so sejo razširili še  s seznanitvijo svetnikov s stališči vrhniškega občinskega sveta glede situacije v javnem podjetju Komunalno podjetje Vrhnika in glede Odloka o ustanovitvi in organiziranju tega podjetja. Razvila se je daljša pestra razprava, svetniki pa so sprejeli tudi več sklepov. Občinski svetniki se tako niso strinjali, da se v delovno skupino za pripravo spremenjenega odloka o ustanovitvi JP KPV imenuje dva člana, prav tako so bili večinsko proti predlogu, da se županu naloži, da na napovedano izredno sejo o obravnavi situacije v JP KPV uvrsti točko s predstavitvijo stališč Nadzornega sveta. Soglasno so podprli predlog, da Občinski svet Občine Log - Dragomer zaprosi Občino Vrhnika, da posreduje že pripravljen predlog odloka o ustanovitvi JP KPV z obrazložitvijo sprememb v analizo in obravnavo ter sprejeli tudi sklep, da se Svet seznanja z dopisom predsednika Nadzornega sveta JP KPV.

Dobra dva tedna po sklicu redne seje so  na Občini speljali še dopisno sejo na kateri je Svet potrdil predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o postopku in merilih za sofinanciranje letnega programa športa


V. L.


Oglejte si tudi