Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Odbori še niso sestavljeni, sejo prekinili

Log – Dragomer 19. november 2014 – Občinski svet je v novi sestavi zasedal že drugič. Dnevni red seje je župan Miran Stanovnik nekoliko skrajšal, pri obravnavi predloga proračuna pa so svetniki dvignili roke za prekinitev seje ter se dogovorili, da bodo o proračunu pred ponovno obravnavo na seji govorili še na neformalnem sestanku.

Stranke in liste zastopane v občinskem svetu se do sklica seje, na kateri bi svetniki morali imenovati odbore in komisijo, niso uskladili, zato je župan to točko dnevnega reda umaknil. Svetniki so v nadaljevanju potrdili zapisnik konstitutivne seje ter se nato nekaj časa zadržali ob postavljanju pobud in vprašanj, ki tudi v novo sestavljenem svetu ostajajo podobna kot na sejah v preteklem letu.
Dolga razprava pa se je razvila ob obravnavi predloga proračuna. Same vsebine proračuna se svetniki na seji niso dotikali, temveč so izpostavili, da si želijo o proračunu neformalno razpravljati in ga dopolniti z razvojno naravnanimi postavkami. Kot so poudarili bi v primeru, da bi predlog potrdili in ga dali v javno obravnavo, ko bi bilo sicer še možno vnašati dopolnitve, občanom sporočili, da tak proračun podpirajo. Zato so raje dvignili roke za prekinitev seje ter usklajevanje na neformalnem sestanku.

 

V. L.

Oglejte si tudi