Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
12°C
JUTRI
22°C
12°C
Oceni objavo

Občina ponavlja razpis za Staro šolo

Razpis za izbiro izvajalca za obnovo stavbe na Loški cesti 12, ki jo bodo celovito obnovili, vanjo preselili občinsko upravo, uredili arhiv ter jo namenili širši javnosti, ni bil uspešen. Prejeli so le eno ponudbo, ki pa je bila previsoka.

Kot smo izvedeli, bo občina razpis za izbiro izvajalca ponovila, saj je ponujena cena presegala ocenjeno vrednost naložbe. Na občini upajo, da jim bo v drugem krogu uspelo dobiti kakovostnega izvajalca, ki bo ponudil primerno ceno. Kot so nam še pojasnili predstavniki občinske uprave, so projekt optimizirali, delali so na znižanju stroškov. Nov razpis naj bi bil objavljen še pred izidom Našega časopisa. 
Poročali smo že, da namerava občina v okviru naložbenega projekta energetsko prenoviti staro šolo. Potrebna bo nova toplotna izolacija, objekt bodo statično sanirali, obnovili elektro in strojno napeljavo, obnovili in preuredili prostore, poskrbeli za energetsko učinkovit ogrevalni, hladilni, klimatski in prezračevalni sistem, med drugim pa je predvidena tudi vgradnja dvigala. Z revitalizacijo objekta želi občina izboljšati energetsko učinkovitost stavbe, zmanjšati porabo energije in stroškov, predvsem pa zaustaviti nadaljnje propadanje stare šole in zaščititi kulturno dediščino 

 

V. L. 

Oglejte si tudi