Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Občina bo lahko začela s črpanjem evropskega denarja

Log - Dragomer, 7. januar 2016 - Ministrstvo za okolje in prostor je Občini Log - Dragomer poslalo sklep o sofinanciranju 548.196 evrov težkega evropskega projekta Visoka cona na Lukovici.

Projekt je zeleno luč dobil že septembra, ko je Služba vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko izdala odločbo za drugi sklop projekta oskrbe s pitno vodo v porečju Ljubljanice, s katero naj bi zagotovili boljšo vodooskrbo v občinah Log - Dragomer, Brezovica, Logatec, Škofljica in Postojna. Gre za prvi večji evropsko sofinanciran projekt občine, ki bo v  85 odstotkih sofinanciran iz kohezijskega sklada. Kot nam je pojasnil župan Miran Stanovnik, bodo z deli začeli že letos, takoj ko bodo to dopuščale vremenske razmere.
V okviru projekta bo na Lukovici zgrajen nov, sto kubičnih metrov velik vodohran ter napajalni vod. Obenem bodo ob regionalni cesti zgradili vodovodno povezavo med obstoječima vodovodoma in tako ustvarili krožno zanko ter obstoječi vodovod rekonstruirali in na ta način ločili vodni tlak v vodovodnem sistemu. S temi ukrepi bodo oblikovali ločeno višje tlačno območje na delu vodovodnega sistema ter rešili težave občasnega pomanjkanja vode oziroma ustrezno uredili tlačne razmere v vodovodnem omrežju. Objekti ob regionalni cesti in južno od nje se naj bi še naprej napajali iz vodohrana Log, ostali objekti pa preko novega črpališča in novega vodohrana.

 

V. L.

Oglejte si tudi