Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Loški športni park in Šolsko ulico povezuje varna pot

Log, 18. november 2021 – Učenci, sprehajalci, tekači in kolesarji že lahko uporabljajo novo varno pot, ki je Športni park na Logu povezala s Šolsko ulico. Urejanje odseka se je pričelo v lanskem letu, izvajalec M Keršmanc pa je v novembru zgradil še preostalih 180 metrov varne poti.

Projekt urejanja varnih poti se je novembra nadaljeval na Logu, kjer je izvajalec M Keršamnc gradil varno šolsko pot, ki je Cesto Dolomitskega odreda povezala s Šolsko ulico. Potem, ko je bilo lani urejenih prvih 180 metrov poti, je izvajalec letošnje leto uredil še preostanek. Kot so nam pojasnili na Občini, so dela obsegala izkop, položitev filca, utrditev podlage, položitev robnikov in izgradnjo javne razsvetljave. Pot je široka tri metre, vrednost del pa je slabih 28 tisočakov.

Šolarji in ostali sprehajalci tako že lahko uporabljajo novo 360 metrov dolgo varno bližnjico za katero na Občini pravijo, da je lepa pridobitev. Opažajo, da so bližnjico lepo sprejeli tako mlajši kot starejši občani, ki  jo že uporabljajo. Izvedeli smo še, da so z ureditvijo novega odseka skrajšali povezavo med osnovno šolo in športnim parkom ter obenem sledili cilju, da bi oba konca občine povezali z varno potjo.

V. L.

Foto: V. L.

Oglejte si tudi