Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Utrinki z marčevskih dogodkov pod okriljem KUD Kosec

V počastitev mednarodnega dneva žena smo v OŠ Log - Dragomer izpeljali prireditev, ob kateri se je hkrati odprla fotografska razstava Nevene Kralj.

Marca smo se pod okriljem literarne sekcije dvakrat dobili na bralnem krožku, tudi tokrat smo se pridno učili angleščino, kvačkali, pletli ter klekljali.

Zeliščna sekcija je tokrat vabila na pogovor o zdravilnih zeliščih in biovrtnarjenju. Pogovarjali smo se o uporabi zdravilnih rastlin in zelišč na vrtu. Izmenjali smo nekaj izkušenj in nasvetov, pomagali načrtovati vrt po načelih kolobarjenja in dobrih sosedov, govorili o biološkem preganjanju škodljivcev s pomočjo zdravilnih zelišč. Delavnico sta uspešno vodili Vida Količ in Ljubica Malavašič.

 

Na delavnici izdelave nakita iz fimo mase smo se v veseli družbi podučili, kaj fimo masa je in kaj vse se iz nje lahko ustvari. Začeli smo z najpreprostejšimi izdelki, na koncu pa smo s pomočjo nasvetov in trikov mentorice Darje Rojec kot pravi umetniki ustvarili že zahtevnejše oblike ter vzorce. Vsak je naredil toliko izdelkov, da si je lahko izdelal več ogrlic in uhanov. Izdelke smo še spekli v pečici, nato pa smo »bunkice« skupaj nanizali na vrvice in nastali so edinstveni, pisani končni izdelki. Udeleženci delavnice so bili z izvedbo delavnice in izdelavo zelo zadovoljni, saj so se spoznali z novimi tehnikami in bili nadvse ustvarjalni.

Tudi udeleženke delavnice izdelave vrtnic iz fimo mase pod mentorstvom Drage Davitkove so ustvarile prečudovite izdelke vseh velikosti in barv. Svoje vrtnice je vsaka udeleženka odnesla domov in spekla v pečici ...

V okviru likovne sekcije smo se učili iz krep papirja izdelovati lepe spomladanske cvetlice. Učili smo se oblikovati žafran in narciso. Najrazličnejše barve, svetlo in temno vijoličasta, rumena in bela so se prelivale v lepoti šopkov naših ustvarjalk. Udeleženke so tudi tokrat vesele in polnih rok zapustile našo delavnico.

V okviru Odbora za ohranjanje kulturne dediščine in OŠ Log - Dragomer smo uspešno organizirali kulturno prireditev ob materinskem dnevu. Otroci so pripravili odličen program in izvrstno nastopali. Mamice, babice in tete so z nasmehom zapuščale prireditev, ob koncu katere jih je čakalo še presenečenje – rožice, ki sta jih delila fant in dekle, oblečena v našo narodno nošo.

Za nami je tudi uspešna organizacija občnega zbora, o katerem bo nekaj več napisala naša nepogrešljiva novinarka Vesna Erjavec. Na tem mestu bi se Vesni rada zahvalila, saj nas skozi celotno obdobje delovanja KUD Kosec redno spremlja in piše o naših dogodkih. Vesna, hvala.

Za nami je tudi letošnja prva čistilna akcija, ki je potekala v sodelovanju Občine Log - Dragomer in Odbora za ohranjanje kulturne dediščine. Tudi letos so se zbrali prostovoljci iz vseh treh vasi. Čeprav jih je bilo tokrat nekoliko manj, je akcija čiščenja okolja uspela.

 

KUD KOSEC, foto: KUD KOSEC

Oglejte si tudi