Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Pestra jesen v KUD Kosec

Log-dragomerški kulturniki so v jesenskih mesecih začeli uresničevati nove ustvarjalne ideje in nadaljujejo delo v delavnicah in krožkih, ki so jih občani vzeli za svoje. V društvu ne počivajo, njihovi napori so v zadnjih mesecih usmerjeni v ustanavljanje novih sekcij, iskanje društvenega prostora, kjer bi se lahko družili in skupaj ustvarjali, ter v pripravo lastnega glasila.
Delavnice in krožki ter druge dejavnosti so po koncu poletnih počitnic v polnem teku. Na svoj račun so znova prišli vsi ljubitelji kulture. V okviru društva se je to jesen šivalo, pletlo, vezlo, kvačkalo ter klekljalo. Ljubitelji narave so se v okviru zeliščne sekcije odpravili na zeliščni pohod, likovni ustvarjalci so se spoznavali s slikanjem akvarela. Košček jeseni ste v svoj dom lahko prinesli, če ste se pridružili delavnici izdelovanja jesenskih venčkov ali pa ste se spoznali s postopki izdelovanja prekrasnih dišečih sveč. V društvu tudi tokrat niso pozabili na otroke, zanje so pripravili delavnico izdelovanja papirnatih »čarovniških« mask.

V društvu pa so se tudi družili. Člani bralnega krožka literarne sekcije so se odpravili na prav poseben izlet h kulturno-umetniškemu društvu Maribor - Studenci, kjer so se ljubitelji knjige sestali s pisateljem Tonetom Partljičem. Ta jim je v sproščeni besedi govoril o svojem življenju in delu, težavah in radostih. Kot smo izvedeli, je z veseljem odgovarjal na vprašanja o današnji slovenski literaturi. Poleg tega pa jim je razkazal delček štajerske prestolnice, ki je člane bralnega krožka očarala s svojo gostoljubnostjo.

Klekljarice pa so mojstrska dela svoje obrti občudovale na razstavi natečaja Najlepše slovenske čipke v Steklenem atriju Mestne hiše v Ljubljani.

Sicer pa so v Koscu že med poletjem otroke povabili k sodelovanju pri natečaju za izbor najbolj kreativnih del na temo štirih letnih časov. Predsednica KUD Kosec Anica Vengust nam je povedala, da je bil odziv osnovnošolskih otrok dober. Dvanajst najbolj izvirnih in ustvarjalnih del bodo nagradili, risbe pa bodo krasile strani novega društvenega koledarja za leto 2015.  

 

S svežimi močmi do uresničenja novih zamisli

V društvu bo zagotovo pestro tudi v prihodnjih mesecih, saj so kulturniki že začeli uresničevati svoje nove ideje. Več o načrtih je povedala predsednica KUD Kosec: »Zelo si prizadevamo, da bi imeli folklorno skupino. Pa tudi za pouk tujih jezikov; želimo si, da bi po uspešno izvedenem tečaju angleščine zaživela še tečaja francoskega in nemškega jezika.« V okviru KUD Kosec se bodo kalili tudi novi plesni upi, saj v okviru društva že potekajo rock 'n' roll plesne urice za osnovnošolce, ki jih vodi Ula Leban.

Ena izmed pomembnih novosti pa je tudi popolnoma novo glasilo, ki bo izhajalo štirikrat na leto. Poimenovali so ga Kosec, v njem pa bodo predstavljali zanimive in uspešne posameznike iz naše občine.

 

V. L.

Foto: KUD Kosec

Oglejte si tudi