Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Nekaj utrinkov s februarskih dogodkov v KUD Kosec

Mesec februar nam je prinesel veliko lepih dogodkov, ki smo se jih radi udeleževali.
V sodelovanju z Marinko Kupec, predsednico društva Ligojna, in dramsko sekcijo SADIKA smo na Prešernov dan organizirali gledališko igrico. Predstavili so se nam z igrico Niti tat ne more pošteno krasti. Kljub slabemu vremenu oziroma kar izrednim vremenskim razmeram je bila prireditev dobro obiskana in igralci so od polne dvorane prejeli lepe in dolge aplavze. Novoustanovljena pevsko-inštrumentalna skupina pridno vadi nove pesmi. Člani se sestajajo vsak četrtek ob 20. uri v občinski sejni sobi v Dragomerju. Skupina je sestavljena iz ljubiteljev glasbe in petja in nima prav visokih ambicij, zato vabljeni prav vsi, pridružite se jim. Za kulturni praznik, 8. februarja, smo v sodelovanju z OŠ Log - Dragomer organizirali kulturni dogodek v znamenju glasbe in razstave grafike Mihe Eriča. Istočasno smo v sodelovanju z likovno sekcijo in sekcijo za kulturno izobraževanje organizirali enodnevni izlet na Dunaj z ogledom slikarskih razstav, a je na žalost odpadel zaradi nemogočih vremenskih razmer. Lepo obiskana je bila tudi ustvarjalna delavnica likovne sekcije pod mentorstvom Sabe Skaberne. Udeleženci delavnice so oblikovali afriške maske iz gline.

Anica Vengust

 

Šiviljska delavnica, ki poteka ob torkih zvečer, se je v februarju začela z risanjem kroja za krilo. Udeleženke so druga drugi "vzele" mere in na podlagi teh izrisale kroje. Izbrale so si zelo raznovrstno blago, in čeprav je kroj enak, bodo krila zelo različna. V nadaljevanju so krila tudi ukrojile in jih pripravile za prvo pomerjanje. Potrebnih je bilo še nekaj popravkov in pravo šivanje na šivalni stroj se je začelo. V nadaljevanju bo postopek šivanja prav tako za vsa krila skoraj enak in vse skupaj upamo, da bodo krila končana konec marca.

Nevena Kralj

 

Tečaj angleščine

V mesecu aprilu praznujemo drugo obletnico učenja angleščine. Veliko smo se naučili, tudi jaz. Sporazumevamo se lahko že v zelo različnih okoliščinah: pri nakupovanju, na letališču, ob pripovedovanju o svojih hobijih, gospodinjskih opravilih in o tem, kako preživimo vsakdan, pa tudi pri naročanju v restavraciji. Naučili smo se tudi kar nekaj slovničnih pravil. Ko smo pregledovali, koliko in kaj smo se naučili, smo bili vsi skupaj presenečeni. Zabavamo se, ko ugotavljamo, kaj smo že znali in tudi pozabili, če nismo dovolj ponavljali. Zame, učiteljico angleščine, je še bolj pomembno prijateljstvo in spoštovanje, ki se je razvilo med nami. Svojih študentov angleščine, z izjemo ene, nisem poznala. V tem času sem odkrivala njihove umetniške sposobnosti, ki jih najboljše pokažejo izdelki na fotografijah.Poleg tega smo dobili v dar poslikani kamen in sladke dobrote iz domače kuhinje; študentke pa so nas očarale tudi s petjem pesmi Sveta noč. Ponosna sem na vse svoje študente, občudujem njihovo vedoželjnost, umetniške sposobnosti in energijo za opravljanje vsakdanjih gospodinjskih in delovnih obveznosti ter raznolike ustvarjalne dejavnosti. 

 

Olga Drofenik, foto: KUD Kosec

Oglejte si tudi