Logo MojaObčina.si

Log - Dragomer

DANES
14°C
10°C
JUTRI
22°C
11°C
2545

KUD Kosec pognal svoje ustvarjalno kolesje

Jesen je obarvala listje, narava se umirja, mi pa smo pognali naše ustvarjalno kolesje. Od septembra dalje v KUD Kosec aktivno ustvarjamo in se družimo. Vzpostavili smo naše stalne delavnice, na katerih se nam lahko kadarkoli pridružite. Veseli bomo nove energije in novih obrazov, skupaj bomo ustvarjali in pletli nove vezi.
V tem letu nam je uspelo vzpostaviti novo pevsko-instrumentalno skupino, ki ustvarja pod imenom Mladi po srcu. Skupino sestavlja osem članov, a je še prostora za kakšen instrument ali vokal. Če imate veliko neipolnjeno željo po tem, da bi postali član glasbene skupine, vas vabimo, da se nam pridružite. Skupaj glasbeno obarvamo naše popoldneve vsak torek.
Ker se božično-novoletni čas bliža s polno paro, se na naših delavnicah počasi že pripravljamo in izbiramo času primerne motive za izdelavo okraskov, voščilnic in daril. Decembra načrtujemo kar nekaj praznično obarvanih dogodkov, ki smo jih vključili v tokratni napovednik. Za več podrobnosti vas vabimo, da spremljate našo FB-stran KUD Kosec.
Ker si v KUD Kosec prizadevamo narediti še kaj več na področju vključevanja in animiranja mladine, smo pripravili za vse osnovnošolce vprašalnik, v katerem smo ponudili otrokom različne dejavnosti, ki bi jih izvajali v popoldanskem času. Pripravljeni smo bili organizirati plesni tečaj, dramski krožek, glasbeno skupino, a je bilo zanimanja premalo, da bi dejavnosti vzpostavili. Od vseh anketnih lističev se jih je vrnilo bore malo in odziv je bil slab. Zato se tokrat nismo odločili za izvedbo. V OŠ Log - Dragomer smo vzpostavili le folklorno skupino pod vodstvom Nataše Kogovšek, ki odlično že več let vodi igralno-plesne delavnice. Januarja 2017 bomo še enkrat poizkusili vzpostaviti glasbeni osnovnošolski ansambel pod mentorstvom Julijana Eriča.
Hkrati bi želeli vpeti v naše aktivnosti, ali začeti z novimi, vso starejšo mladino, ki v naši občini nima svojega prostora in ne aktivnosti. Zato vabimo vse, ki bi imeli kakšen dober predlog ali idejo, da nam pišete ali nas pokličete. Z veseljem vam bomo prisluhnili in naredili vse, da se kakšna ideja tudi realizira. 
Tudi letos smo se odločili nadaljevati letno tradicijo z izidom revije KUD Kosec. Ekipa se uspešno formira in vsebine se že pripravljajo. O čem bomo pisali v letošnji številki, pa naj zaenkrat ostane še skrivnost.
Decembra KUD Kosec v cerkvi sv. Janeza Krstnika na Logu pripravlja božično-novoletni koncert, v goste smo povabili MPVZ dr. Bogdan Derč, ki deluje pod okriljem KUD Kliničnega centra in Medicinske fakultete dr. Lojz Kraiger. Mešani pevski zbor dr. Bogdan Derč nosi ime po prvem slovenskem visokošolskem profesorju pediatrije, zdravniku, učitelju, piscu strokovnih del in člankov, ki je bil popolnoma predan svojim malim bolnikom. Njihova pesem postaja pomembna spodbuda za zdravje duha in telesa, zato jo predstavljajo kot moto Pesem za zdravje v bolnišnicah, domovih starejših občanov, na strokovnih seminarjih in simpozijih ter raznih gostovanjih. Zbor deluje že več kot 35 let in ga dolga leta vodi zborovodja Venčeslav Zadravec. Koncertu boste lahko prisluhnili v nedeljo, 4. decembra, ob 18. uri v cerkvi na Logu. Vabljeni, da v praznični čas stopite skupaj z nami.

 

Lep movemberski pozdrav, vaš KUD Kosec.
kud.kosec@gmail.com

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi