Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Jesen v KUD Kosec

Za nami je prijetno, lepo, toplo poletje. Upam, da ste ga preživeli aktivno, v družbi svojih prijateljev, družine, v gorah, na morju ali na enodnevnih izletih. Smo na pragu letnega časa, ko bodo zeleno podobo narave marsikje zamenjale rumene ali rdeče barve. Tega časa se veselimo, obarvanost pritegne našo pozornost in nas tako očara, da nam v naravi in med rastlinami nikoli ni dolgčas.

Kot narava smo se tudi mi, v KUD Kosec obnovili in osvežili. V začetku septembra smo uspešno kandidirali na javnem razpisu za sofinanciranje programov in projektov kulturne dejavnosti v občini, ki ga je razpisala Občina Log - Dragomer. To nam je dalo krila in sprejeli smo izziv, da ustanovimo nove sekcije. Ravnokar se ustanavljajo, zato člane društva in krajane vabimo, da se nam pridružijo. Poleg klekljarske in likovne sekcije, odbora za ohranjanje kulturne dediščine, pridobivanja znanja iz tujega jezika, medgeneracijskega sodelovanja, literarnega krožka in pevskega zbora smo v septembru ustanovili še ustvarjalne delavnice, ki jih bodo vodile Nevena Kralj, Milica Lavrenčič, Anica Vengust, Marjeta Tešanovič, Martina Brajič, Marinka Mojškerc in Barbara Nardoni. Delavnice se bodo odvijale tedensko, o njihovi vsebini in terminih pa vas bomo obveščali prek spletne strani, napovednika v Našem časopisu in plakatov.

Želja po druženju ob dobri hrani, lastni pridelavi začimb in zelišč ter zdravljenju osnovnih obolenj z zelišči je pripomogla, da smo k sodelovanju povabili Ljubico Malavašič in Vido Kalič, ki vas bosta popeljali v zeliščne kotičke, kjer boste lahko občudovali in nabirali zeli za lastne potrebe. Zanimanje za kuhinjska in zdravilna zelišča se iz leta v leto povečuje, zato vse tiste, ki bi radi vstopili v skrivnostni svet zelišč, vabimo, da se nam pridružite.

Da pa ne bi samo gojili in nabirali zelišč, smo poskrbeli tudi za knjižne molje. Ustanavljamo knjižnico pod vodstvom Danice Jazbinšek, vendar imamo za zdaj težave s prostorom. Upamo, da nam bo sreča mila in se nas bo kdo od zaprošenih usmilil ter nas sprejel pod svojo streho. Močno si želimo ustanoviti tudi mešani pevski zbor z instrumentalno spremljavo in plesno skupino. Oživili pa smo gledališko sekcijo za šoloobvezne otroke, ki jo vodi g. Emir Juršič. Za šoloobvezne otroke pripravljamo tudi obisk klekljarske delavnice pod vodstvom Katje Hvalice.

Vse kandidate, mlade, malo mlajše in starejše, vabimo, da se nam pridružijo. Če bi morda kdo prevzel mesto pevovodje, ga bomo zelo veseli. Svojo udeležbo nam za vse naštete sekcije javite na tel. št. 064 159 939 ali pišite na e-naslov KUD.KOSEC@gmail.com.

Ne zamudite! Pridružite se nam in postanite naš član!

 

KUD Kosec

Anica Vengust

Oglejte si tudi