Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

Črna kronika – januar 2013

Začetek novega leta je policistom območja Policijske postaje Vrhnika prinesel nov val vlomov in kraj, saj nepridipravi še naprej vztrajajo na starih poteh.

Tako so ponekod obiskovali občane v času njihove odsotnosti, kljub zaklenjenim vratom in zaprtim oknom, ob odhodu pa poskrbeli, da pravični lastniki odtujenega premoženja njihovega obiska še lep čas ne bodo pozabili. Spet drugod so si po tujih kleteh očitno nabirali ozimnico, a se tudi kake vrednejše reči pri plenjenju niso ravno branili. Za temi tolovaji možje postave še poizvedujejo, so pa zato pri nečednem poslu zbiranja goriva iz rezervoarjev tujih tovornih vozil zasačili nekega »naftarja«. Da mu postati naftni šejk ni usojeno, mu je verjetno postalo dokončno jasno pred preiskovalnim sodnikom, ki mu je v obrambo zasebne lastnine odredil posebno sobo s štirimi stenami in zaklenjenimi vrati.

Da mora biti kriza na svetovnem naftnem trgu res huda, ali pa je takšno zgolj stanje v denarnicah posameznikov, nam najverjetneje kažejo tudi vedno pogostejše kraje registrskih tablic. Samo ugibamo lahko – če ne gre ravno za kakega ekscentričnega zbiralca popisane pločevine – koliko od 11-ih odtujenih v preteklem mesecu jih bo uporabljenih za zastonjsko točenje goriva.

S tem pa se gotovo ne bosta obremenjevala predrzna zmikavta, ki sta pred trgovskim centrom na Vrhniki občanu izpulila denarnico. Verjetno se jima je pozneje, na varnem, tako široko zasmejalo, da bi jima brez ušes glava preč padla, saj sta med bančnimi karticami našla tudi PIN kode. Kako hitro sta si pomagala do bankomata, mi verjetno ni treba praviti. Lumpoma so že na sledi, policija pa ob tem občane resno opozarja:

PIN kod si ne zapisujte na kartice, oziroma kod ne hranite zapisanih v denarnicah ali torbicah, v katerih imate plačilne kartice.

Možje v modrem so pretekli mesec tudi večkrat mirili pregrete glave in raznorazne srboriteže, kar šestkrat v zasebnih in sedemkrat na javnem prostoru. Proti vsem so tudi ustrezno ukrepali.

Novi uspehi so bili zabeleženi tudi v boju proti drogam, v sklopu katerega so policisti dvakrat zasegli marihuano in enkrat hašiš. Uporabniki se bodo zdaj pač morali zamotiti s kakšno športno dejavnostjo.

Januarja je bilo na Vrhniškem tudi 15 prometnih nesreč, ki so se večinoma končale z zvito pločevino, v enem primeru pa žal še z lažjimi telesnimi poškodbami.

Oglejte si tudi