Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Koristno izrabljen koronin čas

Pogled na preživeto leto 2020 nam potrjuje, da so si tudi vse ustanove in skupnosti med seboj podobno različne, kot smo si med seboj različni ljudje. Vsak pa je v svoji drugačnosti kot biseri v mozaiku celotne družbe in naše domovine. 

Eni so se poskrili in v vranem zavetju čakajo na izid pandemije ter aktualne državne politike. Seveda z namenom, da se ne bi komu zamerili in se v novih časih ne bi zato znašli na napačni strani. Drugi pa vidimo tudi v pandemiji priložnost, da smo še bolj aktivni tam, kjer lahko vsak naredi kar največ dobrega za sebe, svojo družino in soseščino ter za celotno skupnost!

Ob tej priložnosti se zahvaljujem vsem v Občini Log – Dragomer, za dober zgled lokalne skupnosti, ki je pogumno na strani lokalnega prebivalstva, medtem, ko so mnoge druge, žal le podaljšek države.

Pohvalo pa zasluži tudi Župnija Brezovica. Zaradi naglice in potrošniških ter drugih pritiskov v življenju, marsikomu ni bilo dano, da bi našli čas za spoznavanje temeljev življenja in naših medsebojnih odnosov.  To dobro ve tudi naš župnik g. Jožef Poje, ki je v času pomladne pandemije praktično sam prenovil tudi Marijin dom in okolico. 

Sedaj, v drugem valu pandemije pa ustvarja video posnetke na temo vzgoje za Življenje. Posnetki so narejeni na Ljubljanskem barju in v hribovitem zaledju in so res poučni in zanimivi za vse vseh generacije.  

Drugo področje, ki je prav tako vsem na dosegu pa je učno gradivo za šolske ure zemljepisa. Vsak od nas lahko kadarkoli od doma, na svojem ekranu spoznava in občuduje iz ptičje perspektive, lepote Slovenije in sveta. To so posnetki iz zraka praktično iz vseh slovenskih krajev pa tudi iz mnogih držav po svetu.  Tudi za to si gospod Jožef Poje zasluži veliko priznanje in vso zahvalo. Prepričan sem, da so mnogi pedagoški kadri prepotovali veliko več sveta in občudovali še veliko več zanimivosti, kot naš župnik  pa danes ni od njih na spletu mogoče najti nobene koristi.

Seveda je še mnogo drugih dobrotnikov, ki kljub pandemiji, napredujemo z novimi pridobitvami v bližini svojih domov. Pojavljajo se nova improvizirana igrišča, novi poligoni, nove krajevne krožne poti in še marsikaj zanimivega in koristnega, kar pomembno vpliva na  izboljšanje dobrih odnosov v naših družinah in med sosedi. 

Prav to pa vam vsem želim tudi v letu 2021.

 

 

Drago Stanovnik 

Oglejte si tudi