Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
19°C
JUTRI
34°C
20°C
Oceni objavo

Nova trajna osvetlitev tokrat tudi na Logu

V Občinskem društvu podeželske mladine in družin Brezovica aktivno delujemo v skupno dobro vseh, mladi in družine iz več občin, katerim je skupno Ljubljansko barje s hribovitim zaledjem. Torej tudi iz Občin Log Dragomer in Brezovica.

Od drugih društev pa se ločimo tudi po tem, da se vsako leto odpovemo pred božičnim in novoletnim pisnim čestitkam, raketam, petardam in pojedinam. Namesto tega raje kupimo živež za divjad in ptice, obiščemo osamljene ljudi in naredimo še druga dobra dela.

Letos smo na primer obnovili razsvetljavo v kapeli na Logu. Nekatere že dotrajane in vse dobre halogenske 50 W svetilke smo tako predelali v LED sistem, ki prostor osvetljuje velim bolj prijazno, čeprav je poraba ene svetilke sedaj samo okoli 4W. Torej več, kot 10 krat manjša.

Seveda pa to ni prvi tak primer, saj smo v preteklosti podobno posodobili razsvetljavo že v več podobnih, vsem nam skupnih domovih. Je pa to povabilo namenjeno tudi vam, da tudi pri vas na podoben način zmanjšate porabo električne energije, saj je tudi ta vedno dražja.

Zanimiva pa je tovrstna naša nova osvetlitev tudi ob primerjavi z decembrskimi okrasnimi osvetlitvami javnih površin, ki prav tako niso poceni. Dragi postavitvi pa sledi prav tako drago pospravljanje po novoletnih praznikih.

Naša osvetlitev pa nam služi naprej v prihodnost. Lahko bo svetila tudi prihodnjim rodovom.

Iskrena hvala vsem za vaš občutek tudi za vaše delo v skupno dobro.

Želim vam doživete priprave na praznike, vesel Božič in srečno, Blagoslovljeno leto 2024.

Vnanje Gorice, 6.12.2023

Drago Stanovnik (051 344 688) za ODPMD Brezovica

Stanje pred obnovo razsvetljave.

Oglejte si tudi