Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Dve ponudbi za gradnjo kanalizacije

Log - Dragomer, 11. november – Postopek javnega naročila za gradnjo kanalizacije in čistilne naprave v občini Log - Dragomer gre počasi h koncu. Na razpis, ki je bil objavljen avgusta, sta pravočasno prispeli dve ponudbi. Trenutno potekata pregled in ocenjevanje prispelih ponudb.

Občina Log - Dragomer je 16. avgusta na portalu e-naročanje objavila razpis za gradnjo kanalizacijskega sistema s čistilno napravo. Kot so nam zaupali predstavniki občinske uprave so s strani potencialnih ponudnikov prejeli 120 vprašanj, za katere so pripravili odgovore in jih objavili na portalu. »Kar nekaj vprašanj je med drugim navajalo prošnjo za podaljšanje roka za oddajo ponudbe, zato smo v interesu po pridobitvi kvalitetnih ponudb prvotni rok 27. 9. 2019 podaljšali na 11. 10. 2019. Ker smo malo pred potekom drugega roka za zastavljanje vprašanj prejeli večje število vprašanj, zaradi katerih smo morali narediti nekaj sprememb v razpisni dokumentaciji in popisih, smo podaljšali rok za oddajo ponudb do 4. 11. 2019, « nam je pojasnila direktorica občinske uprave Marjeta Sternad Kuharič in dodala, da je bil rok podaljšan za toliko časa, da je omogočal objavo v TED  (Tender Elektronic Daily) in seznanitev ponudnikov s spremembami.

 

Ogromen razkorak v ponujeni ceni

Na občini so dan po tem, ko se je iztekel rok za oddajo ponudb, izvedli postopek javnega odpiranja ponudb. Kot so nam pojasnili, sta pravočasno prispeli dve ponudbi. Cenejši ponudnik Hidrotehnik s Komunalnimi gradnjami in Trgogradom je za izvedbo projekta ponudil ceno skoraj 9,8 milijona evrov brez DDV, dražji Riko v skupnem nastopu s Hidroinžiniringom, CBF, Nivo eko in Fond S pa skoraj 15 milijonov evrov težko ponudbo brez vključenega DDV. Trenutno poteka faza pregleda in ocenjevanja ponudb, zaključujejo na občini.

 

V. L.

 

Oglejte si tudi