Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

DU Log - čajanka v marcu

V sredo, 15.3.2023, se je v domu DU Log na čajanki zbralo 20 članov. Tokratno srečanje je imelo kulturni pridih.
Uvodoma nam je gospa Tomi Zaletel posredovala edinstven način pripovedovanja zgodb, ki izvira z Japonske: »KAMIŠIBAJ« ( kami = papir, šibaj = gledališče). Predstavila nam je njegovo zgodovino, ki sega daleč v preteklost, na japonskem prav v 8. stoletje, ko so menihi prek risb pripovedovali zgodbe z versko vsebino nepismenim prebivalcem

(https://slikovedke.com/kaj-je-kamisibaj/). Z zanimanjem smo prisluhnili »KAMIŠIBAJKARKI«, ki nam je predstavila zgodbi »Kolo« in »«Speči zajec«.

V nadaljevanju srečanja smo prisluhnili pripovedovanju in predstavitvi gospe  Drago Davidkovo Erič, ki nas je popeljala v svet njene likovne in slikarske umetnosti. Vsem dobro poznana kot dolgoletna učiteljica likovne vzgoje na naši osnovni šoli je umetnica, ki jo je ljubezen do slikanja iz rodne Makedonije pripeljala v Slovenijo. Tu je zaključila izobraževanje na Akademiji za likovno umetnost in pozneje še podiplomski študij na isti ustanovi. Pri svojem ustvarjanju se posveča različnim tehnikam in motivom, še posebej pa jo navdihujejo prizori iz narave, pogosto so le-ti tudi z Ljubljanskega barja. Delček njenega ustvarjanja je prinesla s seboj in nas navdušila s čudovitimi upodobitvami prizorov, ki jih je narava položila pod njen čopič.

Obema se v imenu DU Log zahvaljujem, ker sta se odzvali našemu vabilu in nam polepšali dan.

Sledila je urica prijetnega druženja ob klepetu in skromnem prigrizku. Vsi smo se strinjali, da je bilo srečanje poučno, zanimivo in tudi zabavno.

Za DU Log, Damijana Toplak

Oglejte si tudi