Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Do dragomerškega pokopališča kmalu po asfaltu

Delavci Euro Grada, ki je bil na razpisu kot najugodnejši ponudnik izbran za prenovo dela ceste Pod Lovrencem, naj bi še pred dnevom spomina na mrtve zaključili asfaltiranje ceste. V času oddajanja prispevka so gradili podporni zid.

Slaba dva meseca naj bi izvajalec potreboval, da bo prenovil 300 metrov ceste Pod Lovrencem, na delu, kjer se začne makadam do nekdanjega objekta mežnarije oziroma vodohrana. Kot smo se prepričali na terenu, so delavci cesto že razširili do štirih metrov ter jo do globine 40 centimetrov nasuli z novim tamponom. Obstoječega voziščnega materiala niso odpeljali na deponijo, temveč na hrib k cerkvi. Uporabili ga bodo za izravnavo terena in osnovo za načrtovano parkirišče, ki pa bo asfaltirano v eni izmed prihodnjih faz prenove dragomerškega pokopališča. Ob gradnji so v cestišče položili kabelsko kanalizacijo za poznejšo izvedbo javne razsvetljave.

V sklopu gradnje so uredili tudi odvodnjavanje. »Odvodnjavanje se izvede z vgradnjo drenažne cevi, revizijskih peskolovnih jaškov in izpustov. Iztočne glave izpustov se bodo obdelale s kamnito zložbo v betonu,« nam je povedal Jure Jančič iz občinske uprave.

Gradbeniki trenutno zaključujejo gradnjo zidu v spodnjem delu ceste, sledila bo še končna ureditev naklonov cestišča ter nato polaganje asfalta debeline sedem centimetrov. Če ne bo ponagajalo vreme, se bodo vsa omenjena dela zaključila do konca oktobra, tako da naj bi se ob prazniku na dragomerško pokopališče lahko pripeljali oziroma sprehodili po asfaltu. Zgornji ravninski del ceste se tokrat ne bo prenavljal, asfaltiranje tega dela ceste naj bi poleg prenove pokopališča in gradnje mrliške vežice vključili v enega izmed prihodnjih proračunov, ki ga bosta sestavljala novi župan in novi občinski svet.

 

V. L.

Oglejte si tudi