Logo MojaObčina.si

Log - Dragomer

JUTRI
20°C
9°C
SOB.
18°C
10°C

Srečanje in razgovor z Milanom Eričem, prejemnikom nagrade Riharda Jakopiča za življensko delo.

Organizator: KULTURNO UMETNIŠKO DRUŠTVO KOSEC LOG-DRAGOMER
Vstopnina: Vstop prost

V družbi  akademskega  slikarja, ilustratorja  in avtorja  animiranih filmov Milana Eriča, prejemnika nagrade  Riharda Jakopiča za življenjsko delo,  ki se resnih vsakodnevnih problemov loteva na kritičen, velikokrat s humorjem popestren način vrhunskega slikanja in risanja. Po končani Prvi gimnaziji v Mariboru je leta 1979 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani in tam leta 1981 zaključil tudi podiplomski študij slikarstva. Od leta 1994 je profesor na oddelku za oblikovanje ALUO v Ljubljani.

 

Za animirani film Socializacija bika, ki ga je v soavtorstvu z Zvonkom Čohom posnel leta 1998, je prejel Grand  prix na Festivalu slovenskega filma v Portorožu, leta 2000 nagrado Prešernovega sklada in nagrado za humor na festivalu animiranega filma v Stuttgartu leto dni kasneje. Leta 2006 je prejel plaketo Hinka Smrekarja na Slovenskem bienalu ilustracije in na letošnjem še nagrado Hinka Smrekarja za ilustracije knjige Kaj je zeleno in leti po zraku: upodobitve ugank ljubljanskih osnovnošolcev.  

 

Dogodek bomo popestrili z video posnetki , ki so jih posneli različni režiserji o avtorju in kratkim kulturnim programom. Za zaključek bomo ob sladkem prigrizku lahko poklepetali s samim avtorjem.Všečkaj objavo

Oglejte si tudi