Logo MojaObčina.si

Log - Dragomer

JUTRI
24°C
11°C
PET.
24°C
11°C

Gozni tek na Poligonu Predale 26.5.2018

2592
V Vnanjih Goricah, v Predalah (Na Brce 27), bo v soboto 26.5.2018, ob 10. uri tradicionalni gozdni tek za vse starostne kategorije. Tekaška proga gozdnega teka je speljana okoli vodovodne vrtine Veliki vrh 1 in označena zeleno v priloženem zemljevidu. Dolga je 500m in vedno pripravljena za rekreacijo. Ker je tako blizu naselja, da je varna tudi pred medvedom.

Da je kros izveden strokovno, zaupamo organizacijo AK Špela Brezovica. Tek ni množičen, zato je še lepša priložnost, da spoznamo poti po Predalah in Velikem vrhu, ki so nam blizu in vedno na voljo.

Daljše proge so označene z drugimi barvami. Skupaj pa so ob organizaciji državnega prvenstva v kolesarjenju za OŠ in SŠ zgledale tako.

Sedaj so nekatere bolj zaraščene, kar ovira preglednost in širi območje medveda. Žal pa so tudi mnoge javne poti zaradi gozdarskih del, v zelo slabem stanju. Na primer skozi Kurnik pri Zadačenci, iz Brc Pod skalo, Na Vrtači. Pa tudi bližnica od Ižancovega križa proti Železniški postaji Brezovica je na krajšem odseku polna velikih luž.

Prvi tek v Predalah je bil organiziran zato, ker smo mladi spomladi leta 1974 ukinili vaško smetišče, ki je bilo sredi Predal in iz njega naredili otroško igrišče. To ni bilo v prostorskih načrtih. Da bi se izognili težavam, smo organizirali tek in povabili predsednika borcev Franca Šifrerja, da je podelil lesene medalje, ki smo jih naredili sami.

Pozneje nam je pri organizaciji pomagal tudi Peter Mavrin, učitelj telovadbe na OŠ Brezovica, ki je živel v Vnanjih Goricah, na Novi poti. Zato je ta tek tudi v spomin na njega in druge naše učitelje.

Vedno isti pa je tudi glavni namen soorganizatorjev ODPMD Brezovica. To je, da na lasten pogon (hoja, tek… ali kolesarjenje) koristno preživimo prosti čas v naravi. Pri tem pa si prizadevamo tudi za notranji mir in zdravo okolje.

Ob tej priložnosti se spomnimo tudi vseh dosedanjih »motorjev« društva mladih (Tanja Čuden, Metka Katelic, Brigita Legan, Janez Selana, Barbara Susman, Luka Stanovnik…).  Letos pa so se društvu mladih pridružile tudi družine. Na ta način se vključujemo tudi v meddnarodni teden družin. Se pa družine srečujemo vsak majski večer tudi na Gulču.

Še nekaj o lanskih aktivnostih.

 

Vnanje Gorice, 15.5.2018                        Drago Stanovnik

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi