Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
16°C
JUTRI
18°C
15°C

Dan z močvirskimi škrati - glasbena pravljica, voden pohod, škratja pojedina

##VIEWS##
Organizator: ŠKRATELJC, ZAVOD ZA KULTURO, IZOBRAŽEVANJE IN ŠPORT
Kontaktni podatki organizatorja: Zavod Škrateljc.
Vstopnina: 7,50€/otroka, 2,50€/odrasli

DOGODIVŠČINA Z MOČVIRSKIMI ŠKRATI


Doživeli boste: glasbeno pravljico »Mali plac«, voden sprehod po Poti močvirskih škratov na Mali plac, vodenje po družinski kolesarski poti KoloVagaBevke, se okrepčali s škratjo pojedino in se udeležili škratjih delavnic.

Dobimo se na izhodišču poti v Športnem parku Bevke (ŠD Bevke). 

Mali plac je čaroben kraj, poln nenavadnih cvetlic in živali. V njem vse brbota, reglja, šumi in žvrgoli. Že tisoče let ga prekriva mah, ki sega globoko v gozd, v kraljestvo močvirskih škratov.
Na Malem placu živijo močvirski škrati, ki radi kakšno ušpičijo. In tako je tudi danes. Škratje so uročili Mali plac, da je postal narobe plac! Vanj so se naselili zoprni komarji in nadležne mušice. Vse grize, leze, pika, brenči in renči. Brrrr! In prav otroci so tisti, ki lahko Mali plac rešijo tega škratjega uroka.
Kar 16 velikih lesenih skulptur, žigi in drugi didaktični elementi na poti, predvsem pa v vseh letnih časih čudovita narava poskrbijo, da se na poti zabava cela družina in da 3,2 km poti vsi otroci zlahka prehodijo. Čaka vas prava močvirska dogodivščina!
Pot močvirskih škratov na Mali plac ima svojo zgodbo v slikanici Mali plac Uroša Grilca in ilustratorja Gorazda Vahna. V zgodbi se pogumna želva Bevka spoprime s škratjim urokom in reši Mali plac. Pravljica je tudi uglasbena in je izšla na CD-ju Dve škratji in ena polšja. Oglejte si tudi