Logo MojaObčina.si

Log - Dragomer

DANES
14°C
2°C
JUTRI
4°C
-6°C

Antonov večer na Brezovici

1019

Na Brezovici že kar nekaj let pripravljamo v vsakem šolskem letu tudi mesečna srečanja, ki smo jih poimenovali Antonov večer, torej po zavetniku župnije.
Na ta srečanja povabimo zanimive goste, ki nam predstavijo svoje talente in druge aktualne teme. V lanskem letu smo na primer, med drugi spoznali tudi življenje v Severni Koreji. Vrhunska plezalca zakonca Štremfelj pa sta nam predstavila svoja alpoinistična doživetja. Srečanja so brezplačna in odprta za vse!

To nedeljo bo med nami dr. Matej Nastran in nam bo spregovoril o božji milosti v molitvi.

Matej je doma iz Škofje Loke in je obiskoval naravoslovno gimnazijo v Kranju. Študiral je na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju, študija ni dokončal ampak se je prepisal na višjo šolo in ga dokončal tam.

Matej Nastran je bil sicer krščen, a kasneje ni bil deležen redne verske vzgoje. Zato je kasneje stopil v katehumenat in se odločil za vstop k bratom kapucinom. V noviciat je vstopil po dokončanem študiju leta 1995. Po tem se je začel ukvarjati s tem, kako vero ljudem približati po internetu. Sestavil je nov program in skupaj s Svetopisemsko družbo postavil Sveto pismo na internetu.

V duhovnika je bil posvečen leta 2003, novo mašo je imel v Škofji Loki.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!