Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Življenje me potrebuje tam, kjer sem #5 – Sem dedinja Božanske zapuščine

Sem dedinja najsijajnejše Luči, v kateri je obilje vsega, po čemer lahko moja duša zahrepeni. A videti je, da je bilo Sijati vedno smrtno nevarno. Kot bi tema Zemlje ne prenesla svetlobe, pod sojem katere bi se razkrilo, kar se v njej godi. V tišini pod drevesom se sprašujem, kaj pomeni vse to dogajanje na Zemlji? Sem si vzela postanek in se odmaknila, da bi zmogla zaobjeti široko sliko in si zares odgovoriti na to vprašanje, ne da bi name vplivala misel drugega?

_____________________________

Pravljice, bajke, prilike so najboljši način za posredovanje življenjskih resnic. Med človeškimi stvaritvami ni najti zgodbe, ki bi v sebi ne bi imela zle figure. Videti je, da kjer ni zla, ni zgodbe. Ta Zgodba je Zemlja in vse, kar se na njej godi. Začela se je s 'padcem' prvih dveh in zdaj se končuje. Zgodba, v kateri sobivata dve entiteti, ki si ne moreta deliti istega prostora in časa. Ali bo po koncu Zgodbe, konec Zgodbe? Ne, le pojem razumevanja zgodbe se bo spremenil. Zgodba ne bo več bitka med dobrim in zlim, temveč poezija Lepote, Resnice in Obilja. Nekaj, v čemer zavest človeka do danes ni mogla najti smisla. Videti je, da je človek izgubljen, kadar ni vpet v tako ali drugačno tekmovanje, rivalstvo ali preseganje drugega.

Zlo ima svoj smisel do neke točke, do tiste, v kateri ne začne ogrožati Celote. Njegov smisel je v tem, da brusi dušo, jo drega v višjo zavest. Ko zavest doseže nivo, v kateri postane samoniklo rastoča, zlo ni več potrebno. Samoniklost duše se zgodi, ko ta začne sama-od-sebe živeti po vesti dobrega, ne da bi ji bilo tako ukazano ali da bi nad njo visela kazen ob kršitvi. Njen moralni kompas je suveren. Nanjo ne vpliva zunanja avtoriteta in nobena grožnja jo ne pripravi do zatajitve.

Takrat duša odraste, dozori za samostojno presojanje o tem, kaj je življenjsko koristno in kaj ni. Mi smo posledica tega Zakona in smo ta Zakon sami po sebi. Vsak zase ve, kaj je življenjsko dovoljeno in kaj ni. Deset Mojzesovih zapovedi je bilo potrebno izklesati v kamen samo zaradi nedozorelosti takrat bivajočih duš. Odrasla duša sama od sebe ve, da ne sme jemati življenja ne sebi, ne drugim. Ve, da laži v življenju ni in z njo sama sebe reže od dostojanstva resničnosti. Ve, kaj je obzirnost, spoštljivost in svetost, ne da bi se morala tega učiti. Ve, da je strah in nasilje posledica izgube življenjske gotovosti in poguma. Ve, katera početja so čedna in katera niso, ne glede na prakso večine okoli nje.

__________________________________

Že ves čas ljudje vemo, kaj je prav in kaj ni, le moči nismo imeli, da bi to vedenje tudi zaživeli. Vemo, da se ne sme skakati v tuje postelje, pa še vedno to počnemo. Vemo, da laž nima nobene koristi, pa jo vseeno uporabljamo za zaščito lastnih interesov. Vemo, da so prepovedi in kaznovanja neživljenjska, pa v 'imenu' ljubezni in varnosti' množično prepovedujemo in kaznujemo. In še in še je vsak detajl naših energijskih matric prepreden z neživljenjskimi potezami, ki nas držijo v območju duhovne spečosti.

Čas, v katerem smo, je izjemen prav zaradi povišanja praga osebne moči, v kateri imamo moč zaživeti na ljubezni temelječ božanski Zakon. Zdaj lahko odpustite vsem, ki so vam storiti krivico, ker veste, da zamera duši le vašo luč. Zdaj vidite grdobijo svojega preteklega obnašanja in celotnega človeškega sistema, ki je razbil vašo Celovitost in pretrgal naravno povezanost z notranjo Jasnostjo. Zdaj lahko rečete ne svojim nečednim strastem, ki za seboj puščajo le razdejanje. Zdaj zmorete povedati po resnici tudi, če vas to drago stane. Zdaj zmorete izraziti svoje ljubezni, četudi lahko ob tem izgubite vse. Zdaj se rojevate kot suveren kalček, ki si upa zapustiti varnost semenske lupine in se podati na negotovo pot proti soncu in osebnem razcvetu.


Sijte in bodite sijajni, Marjeta Šumrada

Oglejte si tudi