Oceni objavo

ZDRAVJE: Z lepo mislijo podprimo in se spomnimo naših najdražjih na njihovi poti z rakom!

V Sloveniji vsako leto približno 3.000 novih bolnikov zboli za raki prebavil. Rak prebavil je tradicionalno veljal za bolezen, ki se pojavlja predvsem pri starejših posameznikih. Zadnje študije pa so pokazale, da se je pojavnost raka prebavil v zadnjih nekaj desetletjih znatno povečala pri mladih odraslih (20 – 50 let).

Pot vsakega človeka z rakom je osebna in edinstvena. Šok ob diagnozi je za mlado mamico in/ali očeta, ki ekonomsko ne skrbi le zase pač pa tudi za svojo družino, otroke še toliko bolj travmatičen.

V februarju je na spletnih straneh Združenja EuropaColon Slovenija, združenja za boj proti raku debelega črevesa in danke zaživela iniciativa »Počastimo in podprimo naše najdražje«.

Podarimo misel mami, očetu, sestri, bratu, hčerki, sinu, babici, dedku, teti, stricu, prijateljici, prijatelju, sodelavki, sodelavcu, ki se je v svojem življenju soočil z diagnozo in boleznijo raka prebavil, ga uspešno premagal oziroma z njim živi in sobiva. Lepa misel ne zamenja objema, stiska rok, obiska, pogovora, a je lahko v podporo. Spomnimo se tudi vseh tistih, ki jih žal ni več med nami, živijo pa v naših srcih.

Pošljimo ZVEZDICO v spomin, SRCE v podporo na poti ali METULJA za vse preživele.

Z virtualnim zidom Skupaj smo v tem pomagajmo osveščati in dvigniti glas za vse, ki so zboleli za rakom prebavil.

Naj čim več zvezdic zažari, čim več src močno utripa in čim več metuljev razpre krila in visoko poleti proti soncu, radovedno in svobodno.

Vabljeni, da obiščete spletno stran Združenja in namenite lepo misel svojim najdražjim.

Skupaj smo v tem!
EuropaColon Slovenija

Oglejte si tudi