Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
7°C
JUTRI
25°C
8°C
Oceni objavo

Razpoka v večnost - Točka notranje tišine

Mistiki starega sveta so za najvišjo točko poti imeli uvid, da je to pot samotnega k samotnemu in še vedno je to mističen 'program' ali 'metoda', kako se srečati z Resničnostjo življenja. Kdor hoče biti resničen, se mora navaditi na nesistematičnost, nekonceptualnost in nepojasnjenost te poti. Prepotovala sem svet, da bi našla to 'Mistiko'..., a sem našla utvare, zablode, iluzije, prevare, nerazumevanja, zaračunavanja, neprodorno zapletenost..., le resnične čarobnosti in lepote življenja ne..., razen v tej tanki razpokici, ki ji rečem notranja tišina. To so vrata v magičnost življenja in ta vrata ves čas nosim s seboj. Njihovo odprtje je povsem v moji domeni... ne tako, da kaj naredim ali ne naredim... je le nekaj najbolj naravnega, v čemer ni mojega posredovanja.


 

Ta drobna razpoka, ki ji šamani rečejo vesoljna maternica... ker duhovno mrtve rojeva za življenje... so vrata v neskončno. Je največ, česar je človek osvobojenega uma zmožen. Življenje je vsakomur dalo možnost večnosti, če jo hoče in skozi vso zgodovino so živeli duhovni svetilniki, ki so kazali nanjo... ne sodi, ne kritiziraj, ne klevetaj, ne primerjaj, ne razlagaj, ne primerjaj, ne smili se sebi, ne želi si, česar nimaš ... skratka v sebi miruj. Točka notranje tišine je duhovna magija, ki življenju dovoljuje uresničevanje po človeku, ki je v tem primeru voljan za njegov pretok. Življenje po večini v človeku nima manevra, ker v njem prebiva Veliki Jaz. Ena lokacija, en gospodar... ali jaz ali življenje.


 

Na videz zelo nevpadljiva točka v primeri z barvitostjo izbir, ki so nam na voljo in lahko jo zgrešite..., čeprav se trudim, da se to ne bi zgodilo. Milijoni in milijoni in milijoni... ljudi jo v celoti prezrejo. To je.. ne mislim v smislu sodbe, temveč opažanja... tragedija. Dopuščajo, da jih okoliščine časa in prostora oropajo zrelosti celovitega človeka. Nikoli niso doživeli dimenzije osvobojenosti izpod indoktriniranega uma... kot bi dobili v najem vrhunsko vozilo in niti poskusijo ne pritisniti na modri gumb svobode, ki ga predstavlja prisostvujoč um. Pritisk tega gumba človeku odpre vrata v popolnoma novo dimenzijo bivanja. In lahko povemo, četudi še nismo bili tam, da je to dimenzija strasti do poštenega in resničnega... do lepote mišljenja in vedenja... dimenzija, nažarčena s pomenljivostjo in gracioznostjo človeškega bivanja.


 

Sledi:

Z avtentičnostjo do Inteligence

Oglejte si tudi