Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
8°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

Sodelujmo z gozdom!

Gozdna šola Hosta v goste vabi srčnega gozdarja Jožeta Praha iz Zavoda za gozdove, s katerim se bomo podali v občutljivo življenje gozdov. Jože rase z gozdom od malega in ga pozna podobno kot divja žival. Kot lovec in gozdar se je učil 'klasičnega' pogleda na gozd, ki ga obravnava kot surovino za izkoriščanje. Danes pa ve, da je gozd čuteče bitje, v katerem vlada ljubeča inteligenca in občutljiv red. 

 

Raziskali bomo, kaj je pravzaprav narava. So to nedotaknjeni pragozdovi in vršaci tisočakov? Kaj pa prostrani pašniki, ki so nastali s človekovim gojenjem črednih živali? Nekateri trdijo, da je narava nasprotje kulture, torej vse, kar ni človek preoblikoval... drugi, da je tudi človek narava in z njim vse, kar naredi.

 

Je gozdarstvo res gospodarska dejavnost, ki gozd obravnava kot surovino? Se človek kot tak lahko uvršča med 'naravnosti? Kakšno je 'počutje' gozdov danes in kako velik je človekov vpliv na zdravje gozdov? Koliko je narava odvisna od nas in koliko smo mi odvisni od nje? Kam gre misel odločevalcev glede negovanja gozdov in kaj lahko naredi posameznik v dobro življenja gozdov in s tem v dobro samemu sebi.

 

Vabljeni, da se skupaj z gozdarjem podamo v odgovore. 

Prostovoljni prispevek. Hvala!

Info Marjeta Šumrada 031 481 014 info@solahosta.com https://solahosta.com/ 

Oglejte si tudi