Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Testiranje Covid, Gripa, Angina odprto tudi med novoletnimi prazniki

Spoštovani,

ker tudi sami opažamo porast števila respiratornih okužb, kot so Gripa, COVID in streptokokna Angina, Vam sporočamo, da ostaja uradno COVID testiranje odprto vsak dan, tudi čez novoletne praznike.

Odprti smo VSAK DAN:
- PON-PET:  8.00 in 14.00 ter 16.00-18:00
Med vikendi in prazniki: 9:00-12:00 in 16:00-18:00.
*1.Januarja smo izjemoma odprti samo popoldan med 15:00-18:00

Najdete nas na makadamskem parkirišču zraven naslova Galjevica 6, Rakovnik (LJ-RUDNIK).

Ker se začenjajo sezonska respiratorna obolenja vas obveščamo, da se pri nas lahko testirate tudi na: Streptokokno angino, Gripo (influenca A in B), Adenovirus in RSV, m.pneumonie. Več informacij.

COVID, GRIPA, ANGINA?

Pri nas smo preteklih dneh zabeležili že več kot 10 primerov Gripe tipa A in več kot 50 primerov streptokoknih okužb žrela - "angine".
Simptomi gripe in angine in Covida so si med seboj podobni. Vsem trem so skupne bolečine v žrelu, povišana telesna temperatura, utrujenost. Pri večini obolelih za gripo pa opažamo visoko temperatro 38.5-40.5 C, telesno izčrpanost, močan neproduktiven kašelj, ki vztraja dalj časa.
Pri nas se lahko subvencionirano testirate na COVID, v kolikor je vaš COVID test NEGATIVEN pa vam nudimo še dodatno samoplačniško testiranje za GRIPO (tipa A in B) in ANGINO (Bakterijske streptokokne okužbe žrela). Odločitev za potek zdravljenja je tako lažja in hitrejša.

Kdaj se lahko pri nas oseba testira subvencionirano (v breme ZZZS):

Test HAGT se izvede subvencionirano z doplačilom* 2,5 €: pri osebah s simptomi covid-19, ki jih je na testiranje napotil zdravnik, pri osebah, ki predložijo pozitivni rezultat testa HAT za samotestiranje, za namen prekinitve izolacije in pri osebah, ki so napotene na bolnišnično ali na specialistično ambulantno zdravljenje.

Test PCR pa se v breme ZZZS izvede: le pri ranljivi populaciji, ki potrebuje hospitalizacijo ali za predpis terapije s Paxlovidom, pri tem pa je potrebna pisna napotitev in utemeljitev razlogov s strani zdravnika na testiranje.ljubljana@gmail.com

V kolikor potrebujete Evropsko digitalno potrdilo za namen potovanja v tujino se test izvede samoplačniško: PCR 65€, Hitri test 10€ 

Naša kontaktna številka je: 051-799-623 ter 051-783-719
Email: testiranje.ljubljana@gmail.com

www.test-ljubljana.com


Želimo vam mirne in zdrave praznike,
Testirna točka Ljubljana Rakovnik

Oglejte si tudi