Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

ZOLTAN JORDANOV "Korenček je za njega pomembnejši kot bič"

Naš trener Andrej Mavrič je v Slovenijo povabil gimnastično legendo! Povabil je vrhunskega trenerja ženske športne gimnastike Zoltana Jordanova. V naši prelepi prestolnici bo bival od četrtka, 11. 10. do nedelje. Cel vikend bo sicer namenjen delu, saj ima organiziran seminar v okviru Gimnastične zveze Slovenije, a verjame, da se bo našel čas za obisk vsaj nekaterih prečudovitih slovenskih krajev. Slovenska športna gimnastika je nadvse ponosna, da lahko gosti legendo kot je Zoltan Jordanov.

Zoltan Jordanov (62) je vrhunski trener športne gimnastike, ki je okoli 12 let deloval kot glavni trener angleške reprezentance. Njegova žene Sznezsana ga spremlja kot pomočnica.

S soprogo sta se leta 2007 obrnila na švicarsko gimnastično zvezo  in se je preselila v švicarski šolski center Magglingen blizu Berna. Tam sta, skupaj z švicarsko gimnastično zvezo, vzpostavilia dobro strukturo in organizacijo, katerih cilj je bil povečati zanimanje za športno gimnastiko in izboljšati rezultate nacionalne reprezentance. Pod njegovo okrilje je najprej prišla Ariello Kaeslin in nato Giulia Steingruber. Obe je povedel na sam vrh tega čudovitega športa.

Ariella Kaeslin je na olimpijskih igrah v Pekingu, leta 2008, osvojila 18. mesto v mnogoboju in odlično 5. mesto na preskoku. Leta 2009 pa osvoji naslov evropske prvakinje na prekoku in 3. Mesto v mnogoboju. Isto leto na svetovnem prvenstvu si v zbirki medalj pribori še bron na preskoku.

Giulija Seingruber je tudi švicarka športna gimnastičarka in olimpijka leta 2012 in 2016. Pod vodstvom Zoltana Jordanova je leta 2016 osvojila bron na Olimpijskih igrah v Riu 2016, bron na Svetovnem prvenstvu in za piko na i je osvojila naslov Evropske prvakinje 2016.

Zoltan Jordanov je posledično postal nagrajenec švicarske olimpijske zveze za življensko delo. Bil je nagrajen za najboljšega švicarskega trenerja in prejel nagrado za zavezanost v korist švicarskega športa. Leta 2016 je, po desetleju delovanja v okvirju švicarske gimnastične zveze,  Zoltan Jordanov v Švici zaključil svoje delo.

Jordanov se po svojih najboljših močeh trudi, da bi svoja dekleta pripeljal v sam vrh na največjih prvenstvih v športni gimnastiki. Zanj ni značilno, da je brezkompromisen, ampak pravi: »Korenček je zame pomembnejši kot bič!« »Ne verjamem v motivacijo gimnastike, to ni moja naloga« pravi Jordanov. »Pričakujem motivacijo!« 

Človeški in trden

Jordanov izžareva človeštvo kot trdoto.  Razpravlja, ne samo ukazuje. Tako je dovolil, da Giulija Steingruber deluje s svojo voljo, saj je želela izvesti težjo verzijo parterne vadbe že v kvalifikacijah. “Moram zaupati mojim telovadcem.” One mu zaupajo, saj točno vedo, kakšna pot vodi do uspeha.

GIMNASTIČNO DRUŠTVO ZELENA JAMA
FB @gdzelenajama
www.gimzj-drustvo.si
070 796 207

Oglejte si tudi