Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Teden odprtih vrat z brazilskim mojstrom: ŠKD Capoeira Tradição Baiana

Od 5. do 8.11. bodo vsi treningi za odrasle in otroke, potekali brezplačno. Vabljeni vsi, da se prepričate, da vsakdo lahko najde svojo radost v capoeiri. Treninge vodi brazilski mojster Ubaldo "Alegria", po različnih lokacijah Ljubljane.
Capoeira je na Slovenskih tleh še precej nepoznana veščina. Večina jo pozna le kot ples in borilno vešino. A capoeira je še mnogo več od tega. Če te zanima spoznati več o njej se nam pridruži Novembra na tednu odprtih vrat v centru, Trnovem, Viču, Šiški in Šentvidu.

 

Capoeira izvira iz Brazilije.  v svet so jo ponesli brazilski mojstri in profesorji. Močno jo oblikuje njeno kulturno in družbeno ozadje, kar se kaže preko tradicionalne glasbe, pesmi in ritualov, kot tudi v njeni zgodovini in filozofiji. Spodbuja medsebojno spoštovanje in medkulturni dialog.

Enega od vidikov seveda predstavlja fizičen trening z elementi akrobatike, borilne veščine, plesa in gimnastike. A brez strahu lahko se je nauči vsak, ne glede na prejšnjo fizično pripravljenost.

 

Preko vadbe razvijaš motoriko in koordinacijo gibov, okrepiš in raztegneš telo in narediš nekaj dobrega za svoje zdravje. Naučiš se portugalskega jezika, spoznaš brazilsko kulturo ter nove in zanimive ljudi.

 

ŠKD CAPOEIRA TRADIÇÃO BAIANA

BRAZILSKI MOJSTER UBALDO "ALEGRIA" in inštruktorji
V Slovenijo, je prvi zasejal semena capoeire,  mojster Ubaldo “Alegria”. Z 12 leti se je preselil v Salvador, kjer se je prvič srečal s capoeiro). Že od prvega trenutka ga zaznamuje ljubezen do te veščine gibanja, ki je vpeta v vsa področja njegovega življenja. Od leta 2002  redno poučuje v Sloveniji in Italiji. V Ljubljani izvaja treninge za odrasle in otroke ter nastope na kulturnih dogodkih. Enega od svojih učencev je že izučil za profesorja, 13 pa jih nosi pas inštruktorja. 

 

Poiščite nas na spodnjih linkih. Veseli vas bomo :)

 

www.capoeiratb.si

capoeiratb@gmail.com

041243411

FB Stran: ŠKD CAPOEIRA TRADIÇÃO BAIANA SLOVENIJA

Oglejte si tudi