Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Otroci v Capoeiri

Mojster Ubaldo-Alegria vodi treninge za otroke od 3 let in pol, po različnih lokacijh Ljubljane. Capoeira otrokom pomaga razviti motoriko, gibljivost, občutek za ritem, spoštovanje do sovrstnikov, ter spoznavanje nove kulture in jezika.
Preko vadbe capoeire otroci skozi igro spoznavajo svoje sposobnosti ter se soočajo z lastnimi omejitvami, ki se jih naučijo premagovati. Naučijo se sodelovati in spoštovati vrstnike in soočati z nepredvidljivimi in neznanimi situacijami. Na fizičnem nivoju razvijajo koordinacijo telesa, gibljivosti in motoriko. Otroci se učijo različnih udarcev, akrobacij in premikanja v ritmu. Pomemben del predstavlja tudi glasba, saj se hkrati učijo tudi petja, ploskanja in igranja glasbil


Mojster Ubaldo Alegria in njegove izkušnje z otroci


Brazilski mojster in vodja skupine Ubaldo Alegria ima že 28 let izkušenj z delom z otroci. Že v Braziliji je izvajal tečaje za otroke in bil pobudnik mnogih humanitarnih projektov. Med drugim je uvedel capoeiro tudi v psihiatrično ustanovo v Salvadorju. S prihodom v Evropo je začel poučevati tudi otroke v Italiji in Sloveniji, kar uspešno dela že 12 let. Njegovo področje zaobjema predšolske in osnovnošolske otroke ter mladino. Izvaja tudi delavnice za otroke s posebnimi potrebami, telesnimi ovirami in problematično mladino. Nekaj svojih inštruktorjev je že izučil za delo z otroci na področju capoeire.


VEČ na:

Tel: +386 (0)41 243-411

E-mail: capoeiratb@gmail.com
www.capoeiratb.si
FB Site: ŠKD CAPOEIRA TRADICAO BAIANA SLOVENIJA

Oglejte si tudi