Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

NAŠA NAJBOLJŠA ŽE PETIČ V FINALU

EVROPSKO PRVENSTVO GLASGOW 2018 - športna gimnastika

Slovenske telovadke v Glasgowu že opravile svoje delo

Glasgow, 02. avgusta (STA) – Za slovenskimi telovadkami so že kvalifikacijski nastopi na evropskem prvenstvu v Glasgowu. Najboljši Slovenki Teja Belak in Tjaša Kysselef sta svoje delo na preskoku, kjer se borita za nedeljski finale najboljše osmerice, opravili brez večjih težav. Današnjih kvalifikacij bo konec v večernih urah, ko bo tudi znano, ali sta bili uspešni ali ne.

Med prvimi športniki v Glasgowu so danes nastopile telovadke. Slovenski četvorki je pripadala prav posebna čast, saj je kot prva stopila na predstavitveni oder v dvorani SSE Hydro, v kateri se je za ogled kvalifikacij zbralo kar lepo število ljubiteljev gimnastike. Nanj je Tejo Belak, Adelo Šajn in Lucijo Hribar popeljala Tjaša Kysselef.

Prvi slovenski nastop je nato nekaj minut kasneje pripadel Šajnovi na parterju. Za svojo sestavo, vmes je po prvi diagonali prestopila, je prejela oceno 11 točk. Za njo je nastopila Hribarjeva, ki je dobila oceno 11,966 točke, za konec parterja pa še Kysselefova, ki se ji je sredi vaje pripetil padec pri doskoku in je končala z oceno 11,266.

Izbranke selektorja Andreja Mavriča so zatem nastopile na preskoku, na orodju, od katerega je slovenska vrsta največ pričakovala. Najmlajša med Slovenkami Hribarjeva je uvodoma dobila oceno 13,300.

Za njo sta se zvrstili najboljši Slovenki na tem orodju v zadnjih letih, redni zbirateljici medalj na svetovnih pokalih. Kysselefova je za svoja skoka dobila povprečno oceno 13,699, Belakova je pri prvem doskoku počepnila, drugega pa opravila brez težav, na koncu je dobila oceno 13,816. Po prvi od treh kvalifikacijskih skupin Belakova vodi, Kysselefova je druga.

Na dvovišinski bradlji sta Belakova in Hribarjevi dobili enako oceno – 11,733. Kysselefova je prejela 10,000.

Za konec so se Slovenke predstavile še na gredi. Hribarjevi se vaja ni posrečila, dobila je oceno 8,900. Bolje je šlo Belakovi, ki je dobila oceno 12,200, najizkušenejša med Slovenkami Šajnova pa oceno 12,433.

Ekipno so Slovenke zbrale 141,997 točke in so po prvi od štirih skupin v vodstvu.
2018-08-02/12:43
ke/zza
© STA 2018

Tako je Teja Belak nastopila v finalu. To je že peta finalna uvrstitiev na evropskem prvenstvu na njenem paradnem orodju, preskoku. Žal, Tjaši Kysselef, preboj med finalistke ni uspel. Osvojila je nehvaležno deveto mesto.

Fotografije si lahko ogledate na Facebook strani @gdzelenajama
Vse udeleženke evropskega prvenstva so članice Gimnastičnega društva Zelena jama. 

Ponosni smo na naše gimnastične junakinje in jim čestitamo za odlične nastope. 

#neverSTOP #DREAMING

Oglejte si tudi