Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

Polona Demšar PD profil

Dela predstavljajo avtoričin profil - avtoportret v različnih likovnih tehnikah.
V Bežigrajski galeriji 1 bo od danes naprej zaživela razstava avtorice Polone Demšar – PD Profil.

 

Koncept projekta PD Profil je novo nadaljevanje raziskovanja avtoportreta, ki me spremlja že od začetka moje umetniške poti. Celotna zasnova projekta vsebuje različne 'izpeljanke' avtoportretnih profilnih podob, ki izhajajo iz dela Avtoportret 11, bodisi v tehniki risbe, fotografije ali glinene kompozicije.


“Izhodišče je bila tudi tokrat fotografija, na podlagi katere sem ustvarila risbo v obliki silhuete. S posegom v različne materiale sem poskušala ustvariti več snovnih silhuet. Kot kiparka stvari v glavnem zaznavam taktilno, kot fotografinja pa opazujem dve dimenziji, tako da je združitev fotografije in objekta v eno ravno pravšnje ugodje, ki ga kot avtorica raziskujem v svojih projektih,” je o razstavi napisala avtorica.

 

Prepletanje simbolike avtoportretnih silhuet (delo Levi in desni) gledalcu sporoča razklanost; levo in desno ogledalo ljudi včeraj, danes in jutri. Na drugi strani pa so s črkami, krogi in zemljevidi (fotografske) risbe silhuet prepletene v popolnoma intimno čutnost sveta in okolice.

Odprtje razstave bo v sredo, 20. februar, ob 19. uri, in bo na ogled do 20. marca 2013.

 

O avtorici

 

Polona Demšar se je rodila 31. maja leta 1979 v Ljubljani. Po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo, smer fotografija, se je v šolskem letu 1998/99 vpisala na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje – smer kiparstvo. Leta 2003 je diplomirala pri prof. Luju Vodopivcu in dr. Levu Kreftu, pri mentorici Tanji Pak pa je nadaljevala z magistrskim študijem unikatnega oblikovanja stekla in ga zaključila leta 2007. Je članica Društva likovnih umetnikov Ljubljana, društva Visart – društva za organizacijo, izvedbo in promocijo kulturnih projektov ter Sekcije za keramiko na Zvezi društev slovenskih likovnih umetnikov. Polona Demšar je prejemnica študentske Prešernove nagrade za kiparstvo. Živi na Sv. Trojici.

Vir: MGML.

Oglejte si tudi