DANES
25°C
11°C
JUTRI
25°C
13°C
Oceni objavo

POKAL SLOVENIJE – Zlato, srebro in bron gre v Zeleno jamo

Športna gimnastika je eden izmed najbolj elegantnih športov in predvsem odlična podlaga za vsak šport.
Tako nas je ta čudovita športna panoga pretekli vikend razveselila s tekmovanjem na Pokalu SLOVENIJE v odlični organizaciji Narodnega doma, kjer je blestela gimnastična elita. Nastopile so vse najboljše vrhunske telovadke in telovadci. Telovadke kot Teja Belak, Tjaša Kysselef, Lucija Hribar in Adela Šajn, ki blestijo na svetovnih pokalih, saj prinašajo skoraj z vsakega večjega tekmovanja žlahtno medaljo ali odlično uvrstitev med finaliste svetovnega pokala. Prav te so svojim mlajšim perspektivnim kolegicam/telovadkam prikazale v živo kaj vse znajo in kako odlično to tudi naredijo.
Gimnastično društvo Zelena jama, ki že vrsto let kroji vrh športne gimnastike v Sloveniji se je spet uvrščalo v sam vrh tudi na Pokalu Slovenije. Zmagovalna vaja na parterju je Tjaši prinesla ZLATO, prav tako na preskoku, z odličnim nastopom je uspeh dopolnila tudi Adela Šajn, ki si je pritelovadila ZLATO na gredi. Na dvovišinski bradlji pa je nastopila Teja Belak. Bradlja ni njeno paradno orodje, saj počiva, zaradi poškodbe noge (gleženj), a si je kljub temu pritelovadila SREBRO, se pravi odlično drugo mesto.
Njihove mlajše kolegice pa so s svojimi nastopi presenetile, in sicer predvsem starejši deklici Vita Prijanovič, Lana Lederer in mladinki Neža Erpič in Leontina Kečan Komič.

Vita Prijanovič je domov prinesla kar 5 žlahtnih medalj. Tri zlate, srebrno in bronasto. Presenetila je mlada, zelo mlada Lana Lederer, ki je z odlično vajo na vrtalici osvojila drugo mesto in si pritelovadila SREBRO. Med mladinkami pa je poleg odličnih nastopov Leontine Kečan Komič, bilo mogoče videti nastope udeleženke letošnje Mladinske olimpijade EYOF 2019, (http://www.eyof.org/2019-summer-baku)  v Bakuju, Neže Erpič.

Vse uspehe lahko dopolnimo z nastopi najmlajših telovadk na Pokalu Slovenije, kjer so si pritelovadile najbolj žlahtna odličja. Naše najmlajše telovadke so blestele, in sicer v 2. stopnji, bile odlične, kaj odlične fantastične v 3. stopnji, kjer so osvojile ZLATO in BRON, dober nastop telovadk v 4. stopnji, telovadke tudi v 5. stopnji in v 7. stopnji, niso razočarale saj so v 5. stopnji zmagale tako ekipno kot posamično. V 7. stopnji pa so bile ZLATE ekipno, posamično pa osvojile BRON. 

Za super organizacijo se zahvaljujemo Narodnemu domu Ljubljana. Gimnastično društvo Zelena jama s ponosom pozdravlja in se zahvaljuje vsem staršem, prijateljem in simpatizerjem športne gimnastike, ki podpirajo ta čudoviti šport in nam stojijo ob strani. Našim najboljšim, prijaznim in strokovno odlično "podkovanim" trenerjem pa kot bi zlati nogometni strateg rekel "kapo dol"

GD ZJ VZGAJA LJUDI!

SKUPAJ ZMOREM VEČ! SKUPAJ ZMOREMO VSE!

info@gimzj-drustvo.si
070 796 207

Rezultati na Gimnastični zvezi Slovenije.

Več fotografij dobite na naši FB strani @gdzelenajama in INSTAGRAMU GD Zelena jama @gdzelenajama


Oglejte si tudi