DANES
21°C
14°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

SLOVENKE ODLIČNE

Slovenska reprezentanca v športni gimnastiki je v prvi polovici finalnega dne na svetovnem pokalu v Mersinu že slavila zmago. Na najvišji stopnički zmagovalnega odra je stala Teja Belak, ki je bila prva na preskoku. Slovenski uspeh na preskoku je z drugim mestom dopolnila Tjaša Kysselef. Reprezentančni kolegici sta bili najboljši že v kvalifikacijah, na istih mestih pa sta končali tudi v finalu. Belakova je prejela oceno 14,100, Kysselefova pa 13,425.

Belakova je sicer slavila tretjič letos, pred tem je bila maja najboljša na svetovnem pokalu v Osijeku, junija pa na evropskih igrah v Minsku.

"S preskokom sem zelo zadovoljna. Oba skoka sta mi uspela zelo lepo, vidi se, da sem v formi še s prejšnjih tekem. Na bradlji sem danes imela malo težav,tako da sem zaradi padca in brez težine elementa zasedla sedmo mesto. Na gredi sem naredila lepo vajo, brez večjih napak, a spet brez vezave, tako da je bilo že v izhodiščni oceni razlike osem desetink manj. Od preskoka vedno pričakujem največ, ker imam na tem orodju največje cilje in možnosti. Ostala orodja zdaj vseeno delam malo več. Preskok dajem malo na stran zaradi svetovnega prvenstva na katerem se želim oktobra preko mnogoboja uvrstiti na olimpijske igre," je bil komentar uspešnega dne Belakove.

V drugem delu finalnih nastopov so nastopile še štiri Slovenke. Belakova je bila z oceno 11,800 druga na gredi, Adela Šajn pa na istem orodju z oceno 10,650 sedma. Zmagala je Kanadčanka Audrey Rousseau (12,500).

Na parterju je slovenski dosežek dneva uspel Šajnovi, ki je bila četrta, za svojo sestavo je prejela oceno 12,050. Kysselefova je bila peta z oceno 11,850. Najboljša na tem orodju je bila Turkinja Sanli Göksu Sanli (12,400).

Vir: sportal

G
IMNASTIČNO DRUŠTVO ZELENA JAMA
070 796 207
info@gimzj-drustvo.si
www.gimzj-drustvo.si


Oglejte si tudi