Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
3°C
3°C
JUTRI
0°C
-4°C
Deli
3947

ARTish sezona na Gornjem trgu

Preteklo soboto, 14. aprila, se je razstavno prodajni umetniški sejem ARTish preselil pod modro ljubljansko nebo, na Gornji trg v starem jedru Ljubljane. 

 

Na ARTish dogodku na Gornjem trgu želimo že SEDMO sezono od meseca aprila do vključno oktobra (skupaj 27 dogodkov) predstavljali številne slovenske in tudi tuje umetnike oz. ustvarjalce, obiskovalci festivala pa se bodo lahko udeleževali brezplačnih delavnic, garantirana pa je tudi nasmejana družba sodelujočih umetnikov. ARTish na Gornjem trgu je zelo pozitivno sprejet tako med obiskovalci prireditve, kot tudi podjetniki, ki imajo poslovne prostore na Gornjem trgu v Ljubljani, hkrati pa je ARTish velika popestritev in dobrodošla oživitev tega dela mesta. Z obiskom festivala smo zadovoljnji in ponosni, da je ARTish postalo prepoznavno ime za umetniški festival, to pa je rezultat dobrega dela, razumevanja sodelujočih, odprtih ušes in pa seveda, velik vložek v promocijo dogodka samega.

 

V pisani ARTish dnevni sobi pod modrim nebom se bo tudi tokrat štrikalo, kvačkalo, šivalo, risalo, rezljalo iz lesa. Sodelovale bodo azilantke iz azilnih domov na Viču in Logatcu ter prosilke za azil, ki živijo v Ljubljani in se združujejo pod imenom No-Border Craft​ ter Društvo HRTJI SVET Slovenije - Slovenian Sighthound World​, vsake toliko pa bomo s pomočjo društva ZOOPTI izmenjavali stare igrače in ostale igre.

 

ARTish je postal zelo prepoznaven in zaželjen vsako soboto v mesecu, na kar smo zelo ponosni. V lanskem letu nas je obiskalo izjemno veliko število turistov, ki so se tudi vračali saj so vedeli, da smo na Gornjem trgu prisotni vsako soboto. Tedensko prisotnost na Gornjem trgu pa so podprli tudi številni redni obiskovalci ARTisha in pa tudi ARTishani, saj tako vsako soboto oživimo staro jedro Ljubljane in ta del mesta obarvamo z umetniškimi barvami in krasno energijo sodelujočih.


ARTish časovnica April – oktober 2018 / LOKACIJA: GORNJI TRG LJUBLJANA 

APRIL 14., 21., 28.4. 

MAJ 5., 12., 19., 26.5. 

JUNIJ 2., 9., 16., 23., 30.6. 

JULIJ 7., 14., 21., 28.7. 

AVGUST 4., 11., 18.

SEPTEMBER 1., 8., 15., 29.9. 

OKTOBER 6., 13., 20., 27.10. 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij