Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
12°C
JUTRI
21°C
15°C
Oceni objavo

Noč knjige na gozdni poti

Ob svetovnem dnevu knjige se bodo knjigam in branju poklonili tudi v Družinskem centru Mala ulica. V petek, 19. aprila, se jim lahko pridružite na pravljični gozdni poti, ki vas bo popeljala vse do Ljubljanskega gradu. Dogodek je namenjen otrokom od 2. do 5. razreda.

Z Ljubljanskega gradu se bodo otroci nato v mraku in soju lučk vrnili v Malo ulico, kjer jih čaka dobra mera igre, plesa in branja izbranih pravljic.

Otroci naj bodo primerno obuti in oblečeni, s seboj naj imajo nahrbtnik, plastenko vode in naglavno lučko (za sprehod na Ljubljanski grad). Lahko prinesejo (ni nujno) tudi svojo najljubšo slikanico, ki jo bomo dodali izbiri knjig za skupno branje.
Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. 

Podrobnejše informacije najdete tukaj.


Svetovni dan knjige tudi v parku Zvezda in Mestni knjižnici Ljubljana

Sejem na zraku 2024Sejem na zraku 2024

Na vse ostale generacije pa čakajo knjižne poslastice v soboto, 20. aprila v parku Zvezda. Deveti knjižni Sejem na zraku v organizaciji pisarne Ljubljana, Unescovo mesto literature, tudi letos ponuja najboljše iz ponudbe 61 slovenskih založnikov. Za sejem pripravljajo poseben izbor knjig s sejemskimi popusti, med njimi številne knjižne novosti. Več o sejmu si lahko preberete tukaj. 

Med številnimi aprilskimi knjižnimi dogodki, ki potekajo pod sloganom Mozaiki pomladi, Mozaiki branja tudi v Mestni knjižnici Ljubljana spodbujajo bralno kulturo in odpirajo vrata kvalitetnim literarnim izkušnjam. Več o dogodkih si lahko preberete tukaj

Oglejte si tudi