Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Union: Iz prestolnice v Laško

Pivovarna Laško Union del proizvodnje kultnega piva Union seli v Laško. Pričakujejo, da se bo proizvodni proces tam vzpostavil najkasneje do januarja naslednje leto.

Razlog za selitev je varnost

Svojo odločitev pojasnjujejo s preventivno oceno, ki je pokazala na varnostno tveganje, namreč, 35 let star hladilni sistem ni več primeren za obratovanje v ljubljanski pivovarni. V Laško bodo preselili procesa varjenja in fermentacije, medtem ko logistika in pakiranje ostajata v Ljubljani.

»Prenos dela pivovarske proizvodnje v Laško bo omogočil našo nadaljnjo rast in razvoj, saj obstoječa lokacija v mestnem središču v Ljubljani trenutno to omejuje so zapisali na svoji uradni spletni strani. 

Posledice selitve

Morebitne spremembe za zaposlene niso znane. Na trenutni lokaciji bodo naredili nov center inovacij in manjšo mestno pivovarno, ki bo služila nadaljnjemu razvoju, testiranju in degustaciji novih piv ter bo posledično nadgradila doživetje Union Experience. Iz pivovarne zatrjujejo še, da selitev ne bo vplivala na blagovno znamko Union niti na sam recept za pivo: »Tako bomo zagotovili, da potrošnikom še naprej ponudimo ikonično pivo Union po enaki recepturi, kot so je vajeni vsa ta leta. Srce in korenine varjenja piv blagovne znamke Union bodo vedno ostali v mestu zmaja in na obstoječi lokaciji.«

povzeto po: spletna stran pivovarne Laško Union, 25. oktober 2021

Fotografije: STA

Oglejte si tudi