Organizator: Tinova kulinarična doživetja, Tin Hadžić Žorž s.p.
Vstopnina: 69€
ZGODOVINA JE FINA - KULINARIČNI PREREZ ZGODOVINE
Na še ZADNJI VEČERJI Tinovih kulinaričnih doživetji se bomo podali na raziskovanje zgodovinskih obdobji skozi hrano. Izbral sem si obdobja, ki so mi iz kulinaričnega vidika najljubša. Zanimivo je videti, kako se je hrana razvijala, kako je iz obdobja v obdobje različna - enkrat popolnoma minimalistična, drugič spet s požeruškimi pojedinami.
V zadnjih letih sem veliko raziskoval pretekle običaje, način življenja, oblačenja in predvsem prehranjevanja. Zato želim svoje znanje in zanimivosti iz izbranih obdobij, ob jedeh, pripravljenih na moj način, podeliti tudi z vami. Ne pozabite, da so to le Tinova kulinarična doživetja, kar pomeni, da bo na vsaki večerji tudi kakšno presenečenje!
Večerja modernejše zgodovine:
- Viktorijanska doba
- 1920ta
- Druga svetovna vojna
- 1980ta
Sobota, 21. marec 2020 ob 19.00.
Lokacija: Rashushka - Food studio, Ljubljana
Naj vam povem samo eno zanimivost iz vsakega obdobja:
v Viktorijanski dobi se je začelo praznovati Božič tako kot ga dan danes, saj so prvič postavljali božične jelke. V dvajsetih so postale popularne diete, ampak samo za ženske, da so bile čim bolj podobne filmskim zvezdam svojega časa. Med vojno je prišlo do pomanjkanja hrane, zato je eden izmed pripročnikov predlagal, naj ljudje v svojo prehrano vključijo travo, polže in ostale 'delikatese' s travnikov. V osemdesetih je bila popularna knjiga Power lunching, v kateri je bil spisek jedi in oznaka ali predstavljajo moč ali šibkost.
Cena: 69 €
Cena vključuje: 5 hodov z vinsko spremljavo
Število mest je omejeno!
