Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
2°C
-1°C
JUTRI
-2°C
-3°C

Tehnologija v prvi ligi

10688
Organizator: Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani
Vstopnina: Po ceniku

Na delavnici bomo spoznavali, kako uporabiti različne dostopne tehnologije za spremljanje, analizo in izboljšanje gibanja, tako pri športnih aktivnostih kot tudi pri splošnem gibanju.


S praktičnim eksperimentiranjem se bomo naučili uporabljati namenske senzorje za zajem podatkov o gibanju in tudi senzorje, ki omogočajo spremljanje delovanja mišic. Spoznali bomo senzorje za zajem podatkov o človekovem gibanju in njegovem vedenju. Posneli bomo nekaj gibov in poskušali iz njih izračunati fizikalne značilnosti, kot sta to hitrost in pospešek. Raziskali bomo, katera čutila so najprimernejša za sporočanje uspešnosti izvedbe giba, tako da ga bomo naslednjič lahko izvedli hitreje in natančneje. Pri spremljanju, analizi in učenju gibanja lahko s pridom uporabimo tudi pametne telefone z vgrajenimi senzorji. Ob uporabi senzorskih podatkov, pridobljenih iz pametnih telefonov, bomo izdelali aplikacijo za hitrejše učenje preprostih gibov s pomočjo akustičnega povratnega signala.  Preizkusili bomo delovanje profesionalnega simulatorja vožnje avtomobila, ki je po kvaliteti med najboljšimi na svetu. Raziskali bomo, kako lahko v avtomobilu med vožnjo varno upravljamo z vgrajenim računalnikom ter pripravili enostaven poskus v simulatorju vožnje.

Ekskurzije: NERVtech, IBM 

Starostna omejitev: 9. razred OŠ, 1. letnik SŠ, 2. letnik SŠ, 3. letnik SŠ

Potrebna predznanja: Odlično znanje osnovnošolske matematike in fizike.

Poletni tabor inovativnih tehnologij

Delavnica bo potekala v okviru Poletnega tabora inovativnih tehnologij, ki ga vsako poletje organizira Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. V enem tednu udeleženci ustvarijo čisto prave izdelke, ki jim koristijo doma, v šoli ali ob zabavi s prijatelji. Poleg poučnih in zabavnih delavnic se odpravijo tudi na nekaj ekskurzij v visoko tehnološka podjetja in ustanove. Popoldanski in večerni del pa si popestrijo s športnimi in družabnimi igrami. V letu 2017 bo poletni tabor potekal od 21. pa vse do 25. avgusta. Na 17 tematskih delavnicah bodo lahko sodelovali učenci vse od 5. razreda osnovne šole do dijakov 3. letnika srednje šole.

Prijava je mogoča preko spletne strani Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij