Logo MojaObčina.si

Ljubljana

JUTRI
2°C
-2°C
SRE.
-1°C
-2°C

Tehnike kreativnega sproščanja - Pobarvanke

10762

Ustvarjanje je močna tehnika za spoznavanje samega sebe. Z risanjem in slikanjem lahko  sledimo in raziskujemo svoje telo, čutenje in mišljenje ter pridemo do razumevanja sebe in okolice skozi aktivno samo-opazovanje. Tehnike ustvarjanja nam pomagajo priti do podzavestnega dela nas samih.

  1. Ustvarjamo lahko, ko najdemo svojo podobo, svoj podpis in nam lasten besednjak vizualne komunikacije. Z dnevniškim načinom, kar pomeni kontinuiranim vsakodnevnim ustvarjanjem (doslednost je dobrodošla, a ni obvezna), je pot do nam lastnega izraza najkrajša.
  2. Ljudje so od nekdaj uporabljali vizualne zapise za raziskovanje sveta in odkrivanje skrivnosti. V svetu, kjer je sve tako hitro in površno, je to balzam za telo in dušo. Enostavne tehnike nam omogočajo kreativni zapis pomembih spominov in čiščenje od balasta. Ustvarjanje je  meditativna tehnika, ki nas lahko pripelje tudi v stanje meditacije.

Notranja tehnika je vedno enaka. Raziskjemo pa lahko s pobarvanko, zentanglom, čečkanjem ali doodlingom, dnevniškimi zapisi - skratka karkoli nam pomaga, da se počutimo bolje.

Delavnice meditativnih tehnik niso samo za amaterje ali samo za profesionalce, niso samo samo za tiste, ki jih risanje zanima ali samo za tiste, ki jih je tega strah kot konca sveta.

Vseeno je.

Vseeno je iz preprostega razloga, ker nas ne zanima rezultat, ampak kako potovati. Lahko bi rekla, da sem vaš potovlni vodič po svetu vizualnega izražanja. Po svetu, ki je neskončno lep, neomejen in poln doživetij.

Spoznali bomo različne medije, v katerih lahko raziskujemo. Začeli bomo s svinčnikom in črnim pisalom, nadaljevali pa z barvicami, akvareli in temperami. Packali, picajzlali, fantazirali, prepuščali, hiteli, lenarili, ... in še in še.
Srečevali se bomo tri ponedeljke zapored od 18:00 do 20:00.
Več si preberite https://akartlab.wordpress.com ali povprašajte po E-pošti: klimt.kiki@gmail.com.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij