Logo MojaObčina.si

Ljubljana

JUTRI
3°C
2°C
SOB.
1°C
-2°C

ŠUGLA - Šola sodobnih performativnih in uličnih umetnosti VPISUJE NOVE ČLANE

10799

Kaj: Šugla - Šola sodobnih performativnih in uličnih umetnosti VPISUJE nove člane
Kdaj: september 2017
Kje: Dijaški dom Tabor, Ljubljana
Prireditelj: Gledališče Ane Monro
Vstopnina: 180 eur na stopnjo

ŠUGLA, šola sodobnih performativnih in uličnih umetnosti, je dvoletni štiristopenjski izobraževalni program, ki je nastal leta 2007, in deluje pod okriljem Gledališča Ane Monro. Udeleženci ŠUGLE spoznavajo sodobne performativne in ulične umetnosti, v okviru izobraževalnega programa pa pridobijo znanje akrobatike, skupinske dinamike, manipulacije objektov, uporabe in razvijanja telesa, razvijanja in uporabe glasu, ritma in igre, igralske prezence, rabe vsebin fizičnega prostora, gradnje karaterja, improvizacije, interakcije in kreacije.


Na tedenskih in intenzivnih vikend modulih, ki jih vodijo priznani domači in tuji mentorji z različnih umetniških področij, šuglarji odkrivajo gledališče kot živ organizem v družbi, ki ima v urbanem prostoru vedno bolj pomembno vlogo, razvijajo svojo prezenco in spoznavajo razvoj prostorskih struktur ter razmerja med gledališčem, družbo in posameznikom. Izobraževanje in usposabljanje na ŠUGLI udeleženci zaključijo s kreiranjem lastne produkcije, s katero se premierno predstavijo na mednarodnem festivalu uličnega gledališča Ana Desetnica.

Izobraževalni program je namenjen vsem, ki bi radi spoznali ali razširili performativna znanja, se naučili novih veščin ali pa uporabili elemente gledališča v kulturno-izobraževalne namene.

Novo generacijo udeležencev bomo na ŠUGLO sprejeli septembra 2017. Program se bo izvajal v dvorani Dijaškega doma Tabor v Ljubljani (Vidovdanska 7, vhod na Kotnikovi 4), kjer bodo ob torkih popoldan oziroma zvečer potekali redni tedenski moduli, enkrat mesečno pa tudi intenzivni vikend moduli. Več informacij o urniku, vsebini posameznih modulov in mentorjih bo znanih kmalu, za morebitna vprašanja pa smo vam na voljo na Sara Šabec / sara.anamonro@gmail.com ali na 041 889 001.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
BORBONA CATERING D.O.O.