Logo MojaObčina.si

Ljubljana

JUTRI
15°C
-1°C
SRE.
18°C
-2°C

[On-line interaktivni seminar] Celostno o novi GRADBENI ZAKONODAJI – rešitve za dileme v praksi

Organizator: AGENCIJA POTI, D.O.O.
Vstopnina: 166,40€
http://bit.ly/2InkWg1

Gradbeni zakon (GZ) s primerjavo z novostmi in spremembami, ki jih prinaša GZ-1 in predstavitev določil ZIUZEOP


Vsebina in program seminarja sta prilagojena on-line izvedbi in sicer bo interaktivni seminar potekal 25. februarja 2021, od 9. do 14. ure.
Za vašo prijavo na ta termin vam nudimo 20 % popust.


Gradbeni zakon je prinesel nove rešitve pri ureditvi gradbene dejavnosti. Za nekatere od določb zakona se je izkazalo, da v praksi povzročajo težave, bodisi zaradi nedorečenosti, bodisi zaradi neusklajenosti s celoto zakonskih in podzakonskih predpisov s področja graditve objektov.


Z novim predlogom GZ-1 zakonodajalec odpravlja najbolj pereče pomanjkljivosti trenutno veljavne gradbene zakonodaje (GZ), na primer:

  • prijava gradnje,
  • priznavanje uporabnih dovoljenj za enostanovanjske stavb, …
  • uvedba novih poenostavitev upravnih postopkov v zvezi z gradnjo.

 

Na ponovitvi odličnega strokovnega seminarja, vam bo predstavljen spremenjen koncept v postopkih načrtovanja, graditve in vzdrževanja objektov ter primerjava med prej veljavno zakonodajo in novo ureditvijo, zlasti glede vrste posegov v prostor, upravnih postopkov, vsebine mnenj, prevlade druge javne koristi, zahtev za izdajo gradbenega dovoljenja za objekte z vplivi na okolje, izdaje gradbenih dovoljenj, pričetka gradnje, izvedbe gradnje, nadzora gradnje, inšpekcijskih postopkov, kazenskih določb, pristojnosti občin v postopkih dovoljevanja in inšpekcijskih postopkih, udeležbe nevladnih organizacij v postopkih dovoljevanja gradnje, implementacije evropskih direktiv v novo zakonodajo, … Novela Gradbenega zakona pa prinaša tudi podaljšanje roka za uskladitev pogojev za izvajalca (vodje del).


Celoten program celotnega on-line seminarja si lahko preberete tukaj: 

Celostno o novi GRADBENI ZAKONODAJI – rešitve za dileme v praksi

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi